930 x122 grota rece

cristian gentea

Va fi atracția piteștenilor în 2024. Deja e aglomerat

Va fi atracția piteștenilor în 2024. Deja e aglomerat

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

Sunt locuri consacrate spre care își îndreaptă pașii piteștenii mai ales în timpul sezonului cald.

Legendara pădure Trivale sau Lunca Argeșului sunt doua dintre ele. Anul acesta se adaugă încă unul. Oamenii deja se adună acolo!

Citiți și: PSD își prezintă candidații pentru Primăria Pitești și CJ Argeș. Detalii despre evenimentul important

După amar de ani

După zeci de ani în care nu s-a făcut nimic și totul era în paragină, actuala administrație locală a schimbat „decorul”. Este vorba despre digul râului Argeș, suprafață paralelă cu parcul Ștrand și Bazinul Olimpic.

Pe placul cetățenilor

Primarul Cristian Gentea a venit în întâmpinarea unei mai vechi dorințe a cetățenilor. Mai ales a celor vârstnici, legați sufletește de zonă. Dar și a tinerilor care vor să „zburde” în voie pe două roți.

Hârtia și…

De la gând la faptă, drumul nu a fost prea lung. În primăvara anului trecut se punea la cale proiectul: „Realizare de piste pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere de-a lungul râului Argeș”

…buldozerul!

La scurt timp după votarea proiectului, un buldozer, alte utilaje și o echipă de muncitori intrau în acțiune. S-a defrișat vegetația crescută haotic, a fost nivelat terenul, s-a betonat toată suprafața pe care se amenajează pistă pentru bicicliști.

Va fi atracția piteștenilor în 2024. Deja e aglomerat

Raiul cicliștilor

Traseul de care beneficiază ei este mai lung. Vor veni dinspre cartierul Tudor Vladimirescu și se vor opri în Lunca Argeșului, apoi vor pedala nestingheriți înapoi.

Promenadă

Dar și cei dornici de plimbare se bucură în egală măsură. Zidul digului a fost „îmbrăcat” cu placi care formează un design plăcut ochiului. A fost montat un gard metalic și stâlpii pentru un sistem de iluminat ultramodern.

Romantism

Când totul va fi gata, în iulie anul acesta, priveliștea va fi mirifică. Un loc perfect pentru plimbări romantice sub clar de lună în răcoarea nopților de vară.

Decor de poveste

Piteștenii au profitat de zilele libere pe care le-au avut de sărbători și au venit în număr mare pe digul râului. Au admirat schimbările. Și zilnic continuă să vină tot mai mulți. Plimbarea pe spațiul modernizat fiind e o reală placere. După inaugurare, e lesne de imaginat mulțimea celor atrași ca un magnet de malul de poveste al râului, de jocul luminilor în luciul apei…

Eco moto 555×222

Comentarii

17 comentarii

  • Alexandru Crainiciuc spune:

    Acum ar fii cazul sa se faca ceva so cu bazinul din Tudor
    Un loc cu piscine acoperite si neacoperit,un Aqua Park mai in miniatură.

  • Dragut spune:

    ff frumos.dar și răul sa fie curățat și cu vaporașe de plimbat și lumini multe.multimesc.Sau realizat multe lucruri frumoase și utile dar și pe rău ar trebui vaporașe pentru plimbări.Succes și sunteți cei mai buni pentru orașul nostru Pitești.

  • Oana spune:

    Pitestiul in general arata oribil, mizerie și neîngrijit, oare primarul sta numai în birou?!locuiesc în pitesti din anul 1982. niciodată pitestiul nu a arătat mai urat ca acum!

  • Dan spune:

    zidul făcut din beton și apoi placat este prea scund și exista posibilitatea ca cei aflați pe biciclete sa cada în exterior. plus ca locurile decupate de acces cred ca ar fi trebuit în partea de sus sa aiba o platforma. dacă vine un biciclist poate cădea exact acolo. lucrare frumoasa doar pentru pietoni.

  • Bănică spune:

    Păcat că în capătul pistei este ștrandul abandonat din Tudor ! Aici a ajuns șerpărie ! loc de adunare a gunoaielor primăriei !

  • F, C. spune:

    Da, Pitestiul arata din ce in ce mai bine! Felicitari domnului primar!

  • Cezar spune:

    cred că Promenada aia ar merge bine cu modernizarea și rea ființarea debarcaderului. Ai doua parcuri și două mall-uri pe traseu, cred că merită efortul. La nivel de atracție nu prea ai nimic în zona.

  • Danuta spune:

    cu intersecția de la Podul Viilor ce faceți?…cat o sa ne mai chinuim? puneți semafoare și acolo…chiar cu timpi mici de așteptare și tot rezolvam ceva cât de cât….este singura ieșire din oraș spre Câmpulung și Ștefănești…..imi vine sa urlu de disperare cât stau dimineața în trafic….nu va mai bateți joc de noi

  • Danut spune:

    Doar minciuni electorale. A trecut mandatul și vrei altul? Trebuia să faci până acum . Ești un mincinos

  • Vali spune:

    este supravegheat cu camere video?
    periculos pentru siguranța publicului daca nu sunt camere video și avertizoare in acest sens ❗🆘
    Poate revine și la dragarea răului Argeș,❗❗❗❗❗🆘🆘🆘🆘
    Deasemenea,,, care sunt căile de acces la acest dig de promenada ??🆘❗🆘🆘❗

  • Doru spune:

    … imaginea contează. 😀🎄

  • Elvira spune:

    Încă un pod. E simplu. Restul e apă de ploaie.

  • R spune:

    Foarte bine, mă bucur că se face dar numai pe o parte a orașului. de când știu în acest oraș nu s-au făcut nimic pt Nordul orașului sau dacă a fost făcut a fost făcut doar așa să închidă gura oamenilor.

  • Florin spune:

    Recomand consilierilor domnului primar, să viziteze locul împădurit de lângă școala gimnazială Adrian Păunescu din Gavana 3.
    Este un adevărat dezastru ecologic…
    (gunoaiele sunt ascunse în spatele blocurilor de beton)

  • Liliana spune:

    Proiectul e mai vechi , nu e de anul trecut . De ce a durat atat sa inceapa lucrarile ?

  • Ana Maria Preda spune:

    Mi-ar plăcea să se facă și un mini Aqua Park sau o pistă special amenajată cu tot ce trebuie pentru role sau patine cu rotile cum sunt în alte țări.

  • Adriana Burlus Consferent spune:

    Orașul nostru arată din ce în ce mai bine!
    Felicitări domnului Primar! Poate demarați un nou proiect ,care să vizeze construcția unui Aqua Park.
    Ar fi o atracție benefică și utilă orașului nostru , iar dvs puteți face asta

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90