Donaris 930 x 122

cristian gentea

Va fi atracția piteștenilor în 2024. Deja e aglomerat

Va fi atracția piteștenilor în 2024. Deja e aglomerat

Citiți și: Primarul Gentea transmite: Se întâmplă pentru prima dată în 30 de ani

Sunt locuri consacrate spre care își îndreaptă pașii piteștenii mai ales în timpul sezonului cald.

Legendara pădure Trivale sau Lunca Argeșului sunt doua dintre ele. Anul acesta se adaugă încă unul. Oamenii deja se adună acolo!

Citiți și: Edilul Gentea: Mâine mă duc la DNA cu toate documentele!

După amar de ani

După zeci de ani în care nu s-a făcut nimic și totul era în paragină, actuala administrație locală a schimbat „decorul”. Este vorba despre digul râului Argeș, suprafață paralelă cu parcul Ștrand și Bazinul Olimpic.

Pe placul cetățenilor

Primarul Cristian Gentea a venit în întâmpinarea unei mai vechi dorințe a cetățenilor. Mai ales a celor vârstnici, legați sufletește de zonă. Dar și a tinerilor care vor să „zburde” în voie pe două roți.

Hârtia și…

De la gând la faptă, drumul nu a fost prea lung. În primăvara anului trecut se punea la cale proiectul: „Realizare de piste pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere de-a lungul râului Argeș”

…buldozerul!

La scurt timp după votarea proiectului, un buldozer, alte utilaje și o echipă de muncitori intrau în acțiune. S-a defrișat vegetația crescută haotic, a fost nivelat terenul, s-a betonat toată suprafața pe care se amenajează pistă pentru bicicliști.

Va fi atracția piteștenilor în 2024. Deja e aglomerat

Raiul cicliștilor

Traseul de care beneficiază ei este mai lung. Vor veni dinspre cartierul Tudor Vladimirescu și se vor opri în Lunca Argeșului, apoi vor pedala nestingheriți înapoi.

Promenadă

Dar și cei dornici de plimbare se bucură în egală măsură. Zidul digului a fost „îmbrăcat” cu placi care formează un design plăcut ochiului. A fost montat un gard metalic și stâlpii pentru un sistem de iluminat ultramodern.

Romantism

Când totul va fi gata, în iulie anul acesta, priveliștea va fi mirifică. Un loc perfect pentru plimbări romantice sub clar de lună în răcoarea nopților de vară.

Decor de poveste

Piteștenii au profitat de zilele libere pe care le-au avut de sărbători și au venit în număr mare pe digul râului. Au admirat schimbările. Și zilnic continuă să vină tot mai mulți. Plimbarea pe spațiul modernizat fiind e o reală placere. După inaugurare, e lesne de imaginat mulțimea celor atrași ca un magnet de malul de poveste al râului, de jocul luminilor în luciul apei…

555 X 222 CAPRA
570 X 90 POSADA 3