EcoMoto 930×122

certificate de urbanism

Veste importantă pentru localitățile din Argeș!

Veste importantă pentru localitățile din Argeș!

Citiți și: Argeș. Mișcări pe piața construcțiilor!

Termenul de valabilitate a planurilor de urbanism generale elaborate și aprobate până în anul 2003 va putea fi prelungit de autoritățile locale până la 31 decembrie 2026, cu încă 3 ani față de data limită prevăzută acum de lege, respectiv 31 decembrie 2023.

Totodată, certificarea și organizarea cursurilor de formare profesională pentru verificatori de proiecte, experți tehnici, auditori energetici, diriginți de șantier și responsabili cu execuția va fi amânată până la finele anului viitor, conform unui proiect de ordonanță de urgență.

Citiți și: Argeș. Vești proaste de pe piața imobiliară!

Veste importantă pentru localitățile din Argeș!

De ce este important: Codul urbanismului ar urma să abroge integral Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și aproape integral Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, dar în urma dezbaterilor iscate în spațiul public cu privire la prevederile proiectului, adoptarea acestuia a fost amânată.

În aceste legi, așa cum au fost modificate în timp, valabilitatea planurilor urbanistice generale, aprobate până în 2003, a fost prelungită succesiv până la finale 31 decembrie 2023, iar certificarea anumitor specialiști din construcții a fost amânată până la 25 august 2023.

Cum adoptarea Codului urbanismului întârzie, Guvernul a pregătit acum o ordonanță prin care să prelungească și mai mult aceste prevederi.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Geo spune:

    Nerușinare! Prin prelungirea PUG ului constructorii vor dezvolta construcții după reguli de acum 25 ani. Un PUG are valabitate prin lege doar 10 ani dar prin.prelungiri funcționează în Pitesti deja cu o depășire de 15 ani. în ultimii 8 ani au fost achitate sume colosale de 1500000 initialt un contract de reactualizare PUG care nici pana azi nu a fost finalizat. în anul.2021 trebuia sa fie reactualizat PUG ul Pitesti, penyru care au fost plătite din nou 1700000 de lei pentru un alt contract dar nici acesta nu a fost finalizat. În concluzie cred ca aceasta lucrare de reactualizare a PUG ului nu se dorește. dar banii au fost cheltuiți. De fiecare data comentariile mele nu au fost publicate. Rușine!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90