- Publicat de: ePitești
- 4-04-2022, ora 13:14
- Știri
Veşti bune de la Inspectoratul Şcolar Argeş! Performanţe, finanţări, microbuze electrice
După doi ani de pandemie în care au fost suspendate, concursurile și olimpiadele școlare sunt organizate din nou, în 2022, spre fericirea elevilor care vor să participe și a profesorilor care îi pregătesc pe cei mai buni dintre ei.
Citiți și: Anunțul momentului: Microbuze electrice noi de astăzi în mai multe localități„În acest moment, ne putem mândri cu reprezentarea județului Argeș la toate olimpiadele naționale, prin elevi de la școlile și liceele care deja au făcut o tradiție din a promova în mod evident valoarea. Tuturor copiilor noștri le urăm succes și îi așteptăm acasă, indiferent de rezultatele obținute la nivel național, cu brațele deschise, mândri că au reprezentat Argeșul și învățământul argeșean cu demnitate și mândrie„, a transmis prof. Alina Manea (foto), Inspector Şcolar General.
Citiți și: Pitești: Ce a fost la „Matei Basarab” este fără precedent! Școala care scrie istorie
Totodată, în urma evaluării de către experți externi a calității planurilor de acțiune propuse de unitățile de învățământ, dintr-un total de 35 de cereri de finanțare depuse la nivelul județului Argeș, 32 au obținut un punctaj care le califică pentru finanțare prin PNRAS (Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar).
Lista unităţilor de învăţământ care vor beneficia de finanţare prin PNRAS
Microbuze electrice pentru elevii din Argeş
Nu în ultimul rând, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeș a trimis o adresă către UAT-urile din judeţ pentru a solicita un necesar de microbuze şcolare electrice. Acestea vor fi achiziţionate de Ministerul Educaţiei prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Microbuzele şcolare electrice pe care le va achiziţiona Ministerul Educaţiei sunt destinate în special şcolilor din mediul rural, în special pentru zonele în care populaţia şcolară este scăzută.
Administraţiile publice locale trebuie să îşi ia angajamentul că vor asigura costurile cu reparaţiile, resursa umană, dar şi cu alimentarea.
„Asigurarea transportului pentru ca elevii să ajungă la şcoală uşor în siguranţă este o prioritate pentru Ministerul Educaţiei şi se realizează prin achiziţia de microbuze electrice pentru care se alocă şi 1.400 de euro fără TVA pentru staţie de încărcare. Destinaţia microbuzelor este propusă cu precădere pentru mediul rural, luându-se în considerare următoarele criterii: numărul de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri din Unitatea Administrativ Teritorială, distanţa totală zilnică pe care se realizează transportul şcolar, numărul de trasee distincte pe care se asigură transportul şcolar, numărul de microbuze funcţionale existente cu vechime mai mică de 7 ani, angajamentul Autorităţii Publice Locale de a asigura pe o durată minim de 4 ani, resursa umană, costurile de reparaţii şi întreţinere a micorobuzelor şi costurile de alimentare”, se arată în adresa Ministerului Educaţiei.
Cererile pentru microbuzele electrice se transmit la Ministerul Educaţiei până pe 11 aprilie.