Donaris 930 x 122

cnair

Vești bune despre drumul Expres Craiova – Pitești. Ce se întâmplă cu tronsonul 1

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că au fost depuse două oferte pentru finalizarea construcției tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Constructori din România și Turcia concurează pentru obținerea contractului.

Tronsonul I, de la Craiova la Robanesti, are o lungime de 17,70 km. Pentru acest tronson, în decembrie 2022 CNAIR a anulat contractul cu Tirrena Scavi SpA, firma care se ocupa de lucrări pe această porțiune. Subiectul pe larg, AICI – Drumul expres Pitești-Craiova. Lovitură neașteptată!

Citiți și: Veste fabuloasă: Oficial! Când se deschide un nou tronson pe Dex Craiova-Pitești

Tronsonul I este construit în proporție de 57,06%.

Câștigătorul trebuie să finalizeze în 18 luni lucrările care au rămas de executat la momentul rezilierii contractului anterior: cinci poduri, patru pasaje, un nod rutier, o parcare de scurtă durată.

Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027.” transmite ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu,

CNAIR transmite într-un comunicat de presă:

„Joi, 04.05.2023, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de execuție lucrări Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 1, km 0+000 – km 17+700, – Relicitare.

Până la termenul limită au depus oferte următorii operatori economici:

1. Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. (România)

2. Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S (lider de asociere) – STRADE BAUUNTERNEHMUNG S.R.L. – VISIO CONSTRUCTION WORKS S.R.L (Turcia – România)

Obiectul procedurii de achiziție publică îl reprezintă atribuirea contractului de tip FIDIC ROȘU pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat aferente tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitesti, în lungime de 17,7 km.

Durata pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat este de 18 luni.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 60 de luni, această durată putând fi extinsă până la 120 de luni, în funcție de aspectele ofertate de către operatorii economici participanți la procedură.

Valoarea estimată a procedurii este de 544.132.122,79 lei fără TVA și sursa de finanțare este asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile.

În perioada următoare, Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.”

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3