Donaris 930 x 122

ridicare mașini

Video – Acum: Se ridică mașinile parcate aiurea în Centrul Piteștiului

În acest moment, Poliția Locală Pitești desfășoară o amplă acțiune în Centrul orașului!

Citiți și: Pitești. Se ridică mașini!

Scopul este acela de a identifica/sancționa și a ridica mașinile șoferilor care parchează neregulamentar pe domeniul public.

Citiți și: Video – Claxoane și nervi în Centrul Piteștiului

Reamintim că, de la 1 august a intrat în vigoare H.C.L. nr. 191/27.05.2021 prin care staționarea neregulamentară a autovehiculelor, în Pitești, va fi sancționată prin dispoziție de ridicare.

 

Agenți ai Poliției Locale vor dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculelor, iar acestea vor fi ridicate de către Administrația Domeniului Public Pitești (ADP).

După ridicare, vehiculele vor fi transportate și depozitate de către reprezentanți ai ADP Pitești în spaţiul special amenajat din incinta Târgului Săptămânal, aflat pe raza comunei Bradu.

Pentru „staționarea interzisă” șoferii vor plăti amendă în valoare de 580 – 725 lei, plus cel puţin alți 635 de lei pentru ridicarea, transportul şi depozitarea maşinii, după cum urmează:

a) 300 lei/vehicul, pentru operațiunea de ridicare;

b) 275 lei/vehicul, pentru operațiunea de transport;

c) 60 lei/vehicul/zi, pentru operațiunea de depozitare.

Polițiștii locali au identificat deja un autoturism, marca Matiz, parcat neregulamentar pe domeniul public și au hotărât realizarea dispoziției de ridicare.

Însă, pentru că între timp proprietarul mașinii a apărut, înainte ca autoturismul să fie ridicat, acesta urmează să plătească doar o amendă pentru staționare neregulamentară.

 

Hotărârea prevede că autoturismul nu mai e transportat la locul de depozitare dacă proprietarul sau șoferul apare la locul ridicării și este de acord să suporte cheltuielile operațiunii.

Din cauza faptului că Piteștiul suferă de un deficit al locurilor de parcare, șoferii și-au creat cu timpul propria lege, și anume „fiecare parchează pe unde apucă”.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Mihaela spune:

    Dar parcări cand aveti de gand sa faceti domnilor care va credeti „stapani” ai Pitestiului? Inventati tot felul de HCL-uri si nu stiti de unde sa mai faceti bani fara sa munciti. Păcat ca Pitestiul a devenit o mașinărie de făcut bani!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90