930×122 CAPRA 5

cornel ionica

RIDICAREA MAȘINILOR ÎN PITEȘTI, LA SFÂNTUL AȘTEAPTĂ!

Ridicarea mașinilor în Pitești, la Sfântul Așteaptă! Nici până astăzi Primăria Pitești nu a pus în funcțiune serviciul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public. Și nici nu există informații potrivit cărora serviciul ar urma să fie înființat prea curând.

Citiți și: Sancțiuni în Piața Ceair: Polițiștii locali i-au ,,ars” la buzunare pe șoferi

În luna mai a anului 2017, primarul Cornel Ionică declara pentru ePitești: „Cât de curând vom lansa licitaţia pentru cumpărarea utilajelor. În funcţie de durata procedurii – se ştie că pot fi contestaţii – vom înfiinţa serviciul de ridicare a maşinilor parcate necorespunzător”.

Ulterior, în noiembrie 2017, într-o conferință de presă, Ionică anunța că serviciul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe domeniul public al Piteștiului va începe să funcționeze din primăvara anului 2018.

Citiți și: Situație revoltătoare la o grădiniță din Pitești

Ne-am interesat în ce stadiu este proiectul. Am luat legătura cu Mircea Braniște, directorul Administrației Domeniului Public (ADP) Pitești. Serviciul ar trebui sau ar fi trebuit să funcționeze în subordinea ADP-ului.

”Nu s-a schimbat nimic, deocamdată nu… Anul acesta, dacă cumva Primăria vrea… O să fie un regulament, o să fie pus pe site, o să se publice. Deocamdată, nu este de actualitate, nu este niciun serviciu”, ne spune Mircea Braniște.

Tot în 2017, Cornel Ionică afirma că au fost alocați bani pentru cumpărarea utilajelor și a echipamentelor necesare. Într-adevăr, între timp, în noiembrie 2017, a fost cumpărat un utilaj pentru ridicat mașini, achiziționat de municipalitate cu circa 700.000 de lei.

”Este vorba de o singură mașină, care, în afară de asta (n.r. – ridicarea mașinilor parcate neregulamentar), are și alte funcționalități. Bineînțeles, tot de ridicat mașini, dar pentru cele abandonate și pentru cele aflate pe domeniul public acolo unde se fac lucrări.

Urmează să se ia o decizie (n.r. – la Primărie) dacă în cursul anului 2019 se va introduce această măsură în Pitești. Deocamdată nu este luată decizia, deocamdată nu se ridică nicio mașină.

Utilajul există, îl folosim, este folosit și, bineînțeles, când se va înființa serviciul va fi folosit (…) E la nivel de Primărie”, ne precizează Mircea Braniște, directorul ADP Pitești.

Realitatea îl contrazice pe Braniște. Practic, deși achiziționat încă din noiembrie 2017, utilajul zace nefolosit. Pe de-o parte pentru că serviciul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu a fost înființat, iar pe de alta pentru că nu a fost nevoie de intervenția acestuia nici în cazul autovehiculelor abandonate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu, ”în perioada 1 august 2018 – 25 ianuarie 2019 au fost identificate 179 de autoturisme abandonate”. Dintre acestea, 142 au fost ridicate de proprietari, 9 au fost reabilitate și repuse în circulație, 5 fac obiectul unor diferite procese (sechestru, proprietar decedat etc.), iar în cazul altor 23 se așteaptă expirarea termenului somațiilor (câte 3 somații a câte 10 zile) pentru a fi ridicate.

Amintim că, în urmă cu ani, în Piteşti a funcţionat un serviciu de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar (cu o firmă privată) – foto, dar acesta a fost suspendat din cauza unor probleme de ordin legislativ. Între timp problemele au fost clarificate, iar primăriile au din nou undă verde. Amănunte, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3