EcoMoto 930×122

amenzi

Pitești: ”Șmecherii” din Nord parchează unde și cum vor!

În zona de Nord a municipiului Pitești, șoferii parchează în continuare fiecare după voia sa, în ciuda eforturilor făcute de administrația locală (Primăria Pitești), pentru fluidizarea traficului rutier, dar și în ciuda sancțiunilor aplicate frecvent de polițiști.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Prima bandă de circulație a fost transformată de către șoferi în locuri numai bune de parcare. Deși amenzile curg în această zonă, învățul pare că n-are dezvăț pentru unii conducători auto.

Reamintim că, în primăvara anului 2019, Primăria Pitești a decis să aloce peste 536.000 de lei din bugetul local pentru reconfigurarea zonei carosabile şi pietonale în vecinătatea blocului L6 de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Nord, astfel încât zona să aibă „două benzi fluente de circulație și o bandă de decelerare stânga, venind dinspre Bascov către Calea Bascovului”.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Scopul acestei investiții a fost fluidizarea traficului rutier, extrem de aglomerat în orele de vârf. Inițiativa demnă de lăudat nu i-a impresionat însă și pe șoferi.

Obiceiul de a lăsa mașina parcată pe prima bandă de circulație s-a împământenit și din cauza deficitului de locuri de parcare, o problemă cu care Piteștiul se confruntă. Numărul locurilor de parcare nu poate ține pasul, din păcate, cu numărul posesorilor de autoturisme, care crește de la an la an.

Și în această după-amiază, Poliția Locală Pitești a acționat în zona de Nord a Piteștiului, zonă cunoscută, de altfel, cu probleme. S-au aplicat din nou amenzi.

Bogdan Aristănțoiu (foto), purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, transmite pentru ePitești:

Au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale pentru oprire neregulamentară. Sancțiunea prevăzută este de 2, 3 puncte conform legislației (în valoare de 290 de lei – 435 de lei) și 2 puncte la permis.

Facem apel pe această cale către toți conducătorii auto să dea dovadă de înțelegere și în primul rând de respect față de ceilalți participanți la trafic și să țină cont că amenzile sunt destul de mari, iar polițiștii locali vor fi prezenți în permanență pentru a verifica și aplica sancțiuni atât pentru aceste nereguli, cât și pentru altele.

ePitești.ro a atras atenția în mai multe rânduri asupra haosului rutier din Nord:

Video: Pitești – Nord, zona în care fiecare parchează-n legea lui

7 dintr-o lovitură. Amenzi pentru opriri după legea junglei, în Nord și Găvana

Foto: 3 benzi, degeaba. Șmecherii parchează cum vor

Pitești/Nord – Șoferii nu se învață minte! Parchează precum șmecherii!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Popescu spune:

    Poate faceți și locuri de parcare în zona aia sau desființați locurile cu plata acordate blocurilor cu 4 etaje din spatele blocului L6. Când a fost amenajat bulevardul au fost desființate niște locuri de parcare în dreptul scărilor C și D… s-a promis atunci ca vor fi făcute altele… promisiunile unor politruci

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3