New Profesional Consult 930 x 122

locuri de joaca

VIDEO: BULUC CU REPETIȚIE ÎN LOCURILE DE JOACĂ. MAI PUȚIN DE O AMENDĂ PE ZI

Deși în ultimele săptămâni am asistat la o explozie a numărului de infectări cu noul coronavirus, Argeșul fiind în topul județelor cu cele  mai îngrijorătoare creșteri al numărului de îmbolnăviri, Piteștiul pare mai relaxat ca niciodată. Și nu vorbim de terase și parcuri pline, unde normele permit socializarea (în anumite limite), ci de încălcări flagrant de inconștiente ale restricțiilor încă valabile în starea de alertă.

Citiți și: Restricții pentru șoferi! Circulație închisă în reprize de câte 20 de minute

„Du-te, mamaie, du-te la leagăn!”

Locurile de joacă din Pitești sunt pline. Vezi copii îngrămădiți pe tobogane sau făcând cu schimbul la leagăne, sub ochii vigilenți ai părinților și bunicilor stresați de orice, mai puțin de riscul contaminării și prea puțin mișcați de apelul autorităților care amintesc constant că spațiile sunt închise și nu poți să nu te-ntrebi ce-i face să ignore repetat restricțiile.

Citiți și: Chin pentru șoferi! Se lucrează pentru Autostradă. Este haos pe drum

„Sunt plictisiți, cât să-i mai ținem și-n casă, că-i terminăm psihic”, ne explică o bunică, în timp ce-și trimite unul dintre nepoți lângă ceilalți copii: „Du-te, mamaie, du-te la leagăn!”.

Vorba bună, apă de ploaie

Imaginile surprinse aseară la locul de joacă de la intrarea în Pădurea Trivale (FOTO), spațiul din care polițiștii locali i-au mai scos pe copii, în câteva rânduri, cu tot cu aparținători, arată că vorba bună nu prea funcționează, statistic vorbind.

Dacă ne focusăm pe sancțiuni, găsim răspunsuri la dilemă. În cursul lunii iunie, spre exemplu, în Pitești media a fost de sub o amendă pe zi aplicată în astfel de situații, deși au fost zile în care buluceala din locurile de joacă indica sute de contravenții.

Poliția Locală Pitești spune că a preferat să apeleze la avertismente.

„Polițiștii locali sunt sub comanda operațională a celor de la Ministerul de Interne și, împreună cu aceștia, acționăm pentru misiuni specifice, inclusiv controale în mijloace de transport sau locurile de joacă. Am  încercat cât am putut să ținem sub control aceste situații în care părinții intră cu copiii în locurile de joacă. Pentru aceste fapte, în luna iulie au fost aplicate 26 de amenzi contravenționale, cu valori între 500 și 1500 de lei. Am mers foarte mult pe prevenție, pentru că, vă dați seama cum e să vină un părinte cu doi copii și să-l sancționezi cu 500 de lei… Preferăm să le explicăm. Cei care au fost recalcitranți au fost amendați. Noi oricum le luăm datele și dacă-i depistăm și a doua oară, evident că-i sancționăm”, a explicat, pentru ePitesti.ro, Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, care face un apel către părinți cu privire la conștientizarea riscurilor de transmitere a coronavirusului pe care le presupune utilizarea locurilor de joacă.

Ce nu te ustură nici nu te descurajează

Tot la vorba bună au apelat și polițiștii locali care aseară au intervenit în parcul de la Finanțe (VIDEO).

Oamenii legii au fost sesizați de o piteșteancă îndignată că locul de joacă e plin de adolescenți.

Puștii au fost chestionați de polițiști și invitați să părăsească spațiul. S-au conformat nesancționați și, cel mai probabil, vor sta departe de locul de joacă la fel ca părinții ușuiți cu tot cu odrasle de polițiști: până diseară (căci ce nu te ustură nici nu te descurajează).

 

 

 

 

 

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90