New Profesional Consult 930 x 122

final controale

„Reclamații făcute la adresa Spitalului Județean!”

„Există un noian de reclamații făcute la adresa Spitalului Județean!”

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Prefectul Radu Perianu a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că a fost finalizat controlul la Spitalul Județean de Urgență din Pitești „cu excepția Casei de Asigurări de Sănătate, unde verificarea durează mai mult timp din cauza complexității activității”.

Citiți și: Perianu îi vrea locul lui Mînzînă! Este oficial!

Raportul a fost înaintat către Corpul de Control al Premierului României, Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne și Consiliul Județean Argeș.

Iată care sunt, potrivit sursei citate, principalele nereguli găsite de instituțiile de control:

-nu se asigura dotarea minimă sanitară aferentă salonului/ rezervei privind grupurile sanitare,

-nu se asigură dotările minime obligatorii în salon privind câte o priză de oxigen la două paturi și sonerie la fiecare pat,

-nu se respectă timpul maxim de preluare la Urgențe,

-nu sunt prioritizate ivestigațiile solicitate din partea UPU de către laboratorul de imagistică,

-finisaje interioare și mobilier deteriorat,

-spațiul de depozitare a deșeurilor medicale nepericuloase a fost desființat, iar aceste deșeuri erau depozitate în curtea spitalului,

-nu se asigură personal suficient, pe schimbul de noapte, pe toate secțiile, pentru evacuare în caz de incendiu a tuturor bolnavilor/pacienților netransportabili sau care necesită sprijin la evacuare,

-instalația electrică se exploatează cu deficiențe și nu s-a constituit Serviciul Privat pentru situații de urgență.

Declarațiile prefectului, pe marginea subiectului, pot fi urmărite de la minutul 4 și 25 de secunde: 

„S-au dispus măsuri în cazul deficiențelor, unele putând fi îndreptate pe loc, altele care au termen. La expirarea acestui termen, vă asigur că vom reveni în control pentru a vedea dacă măsurile au fost respectate.

Dorința noastră este aceea de a oferi acces argeșenilor la un serviciu de sănătate cât mai bun.

Din ce am constatat, foarte multe dintre aceste nereguli sunt datorate erorilor umane. Multe dintre ele fac viața amară multor oameni care apelează la serviciile Spitalului de Urgență Pitești.

Acestea pot fi foarte ușor corectate doar printr-o îndreptare a comportamentului, printr-o verificare mai atentă a acestor situații.

Scopul pentru care a fost făcut acest control este acela de a verifica starea celei mai mari unități spitalicești care se ocupă de sănătatea cetățenilor și am avut în vedere interesul cetățeanului de a beneficia de servicii medicale cât mai bune.

Există multe reclamații la adresa Spitalului Județean Pitești venite din partea cetățenilor și este clar că există o nemulțumire generală cu privire la serviciile pe care le oferă acest spital”, declară Radu Perianu.

Argeș. Prefect: „Există un noian de reclamații făcute la adresa Spitalului Județean!”

După un interval de timp, controalele vor fi reluate pentru a vedea dacă serviciile medicale s-au îmbunătățit, a mai precizat prefectul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Wq spune:

    un spital ce TREBUIE desființat. medici….??? nu sunt cuvinte in dicționar..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90