EcoMoto 930×122

funeralii regale

(VIDEO) ACUM, GARA PITEȘTI: MULȚIME DE OAMENI, APLAUZE PENTRU REGE

UPDATE (ORA 20:30): Majestatea Sa Regele Mihai a fost înmormântat alături de Regina Ana. 

Citiți și: (GALERIE FOTO) FOSTUL PRINCIPE NICOLAE, LA PARASTASUL PENTRU REGELE MIHAI

UPDATE (ora 19:50): Slujba de îngropare s-a încheiat. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale Regele Mihai I a fost purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Pe acordurile Imnului de Stat al României, au fost executate 21 de salve de tun în semn de omagiu pentru ultimul Rege și Mareșal al țării noastre. 

Citiți și: (VIDEO) ADIO, MAJESTATE! ACUM: GARA PITEȘTI, PLINĂ OCHI

UPDATE (ora 19:05): Cortegiul funerar se află acum la Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeș, acolo unde va avea loc slujba de îngropare a Regelui. La slujbă participă și fostul principe Nicolae, nepotul Regelui Mihai. 

UPDATE (ora 18:25): Trenul Regal a ajuns în Gara Regală din Curtea de Argeș.

Gara Pitești: Mulțime de oameni, aplauze pentru Rege. În urmă cu puțin timp, la ora 17:26, Trenul Regal cu sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Regele Mihai I a trecut, la viteză redusă, prin Gara Pitești. În Trenul Regal se află Custodele Coroanei – Majestatea Sa Margareta a României, Principele Radu și membri ai Familiei Regale a României (toate fiicele Regelui Mihai și ale Reginei Ana). Nepotul Regelui, fostul principe Nicolae, nu se află în tren.

Mii de oameni, prezenți în gară pentru a-i fi alături Majestății Sale pe ultimul drum către Curtea de Argeș, au aplaudat trecerea Trenului Regal. Oamenii au venit cu flori, au fluturat tricolorul, au aprins lumânări și au scandat numele Regelui Mihai.

Un amplu material video cu Trenul Regal în Gara Pitești puteți urmări AICI.

Amintim că odată ce Trenul Regal va ajunge la Gara Regală din Curtea de Argeş, cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Catedrala Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

În Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I.

Apoi, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, procesiune urmată de ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală. Se vor executa 21 de salve de tun.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3