930 x122 grota rece

bogdan ivan

(VIDEO) BOGDAN IVAN: BANII EUROPENI, SOLUȚIE PENTRU TURISM

Bogdan Ivan: Banii europeni, soluție pentru turism. PRO România a organizat în ultima perioadă mai multe dezbateri pe diferite domenii de interes: social, energie, turism, administrație centrală și politicile de tineret.

Citiți și: Stațiune nouă în Argeș!

Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș și coordonatorul Departamentului de Turism al partidului, a condus luni, 4 februarie 2019, la sediul central din București, o dezbatere cu privire la principalele probleme din turism, dar și la soluțiile care trebuie implementate ”de urgență” în domeniu.

Alături de Ivan au participat și prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Răducanu, și vicepreședintele federației, Nicolae Istrate, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Nicolae Demetriade, fostul președinte al Autorității Naționale pentru Turism, Răzvan Filipescu, directorul de operațiuni în industria hotelieră Mihai Zamfir, reprezentanți ai PRO România și o delegație a filialei din Argeș.

Citiți și: Mega lovitură în Centru! Apare un nou hotel renumit în Pitești!

”Din perspectiva partidului PRO România, turismul este o prioritate, turismul trebuie să fie prioritate națională pentru ca România să-și îndeplinească potențialul turistic de care dă dovadă. În acest sens, Departamentul de Turism al PRO România a încercat să identifice problemele, mai vechi sau mai noi, ale turismului și, totodată, soluții la aceste probleme”, a punctat Bogdan Ivan.

Sunt 4 mari categorii de ”probleme” în domeniul turismului, după cum precizează liderul PRO România Argeș: finanțarea, lipsa personalului, lipsa unei legislații unitare și coerente și identificarea produsului național românesc și promovarea acestuia.

Guvernul ar trebui să atragă cât mai mulți bani europeni pentru turism, consideră Ivan. ”Investițiile în turism trebuie să fie făcute conform unei strategii, foarte bine puse la punct, însă cred că în ceea ce privește investițiile prin intermediul fondurilor europene trebuie să plece de undeva (…) Îi rog pe ministrul Turismului și ministrul Fondurilor Europene de urgență să ia avionul spre Bruxelles, să înceapă negocierea unui Program Operațional pentru Turism, pentru că, dacă vrem să dezvoltăm turismul prin intermediul investițiilor, atunci soluția o reprezintă, în primul rând, fondurile europene”.

Mai multe amănunte puteți afla din următorul material video:

https://www.facebook.com/ProRomaniaNational/videos/vb.2177244962290894/285254918787143/?type=2&theater

O altă soluție o reprezintă și investițiile private. Investitorii ar trebui, însă, să beneficieze de anumite facilități. Într-un alt material vă vom prezenta și programul operațional dedicat turismului al PRO România, program care include diverse propuneri, printre care scutiri la plata impozitelor pentru investitori.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90