930 x122 grota rece

centenar

(VIDEO) DEZAMĂGIRE TOTALĂ LA PARADA MILITARĂ DIN PITEȘTI

Dezamăgire totală la parada militară din Pitești. Cu puțin timp în urmă, o defilare militară a avut loc pe Strada Mare, pietonală, către Piața „Vasile Milea”, în centrul municipiului Pitești. În ciuda frigului pătrunzător (termometrele indicau -4 grade Celsius), publicul a fost numeros.

Citiți și: Ziua Națională, marcată la Mioveni!

Parada a făcut parte din programul dedicat aniversării Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Din păcate, cu atât mai mult cu cât sărbătorim centenarul Marii Uniri o singură dată, parada a fost una modestă față de alți ani: doar trupe (cu o defilare firavă, scurtă!), fără tehnică militară de luptă. De altfel, nu puțini piteșteni din public au plecat dezamăgiți acasă. Nu spunem că de Ziua Națională este obligatoriu să faci paradă militară în Pitești. Dacă ai decis, însă, să faci paradă militară, fă-o ca la carte!

Citiți și: ,,Golden Tulip 2023″. Spectacol inedit și senzațional la Pitești

O explicație, dar neoficială, ar putea fi faptul că efective din Pitești cu tot cu tehnică militară ar fi fost solicitate și ar fi participat la parada organizată în București.

Pentru comparație, vă invităm să revedeți defilarea organizată în Pitești pe 1 decembrie 2016:

Programul de astăzi din Pitești a debutat în cursul dimineții cu ceremoniale militare și religioase cu depunere de coroane și jerbe de flori la Poarta Eroilor de pe strada Trivale și Monumentul Eroilor de pe strada Crinului.

Un „episod” militar este programat și pentru diseară, la ora 17:30: retragere cu torțe a militarilor din Garnizoana Pitești, pe traseul Piața „Vasile Milea” – Piața Primăriei. Vor urma, în Piața Primăriei, aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului ornamental pentru sărbătorile de iarnă, foc de artificii și concerte:

-de la ora 17:45, se va desfășura ceremonia de aprindere a bradului de Crăciun și a iluminatului ornamental.

-de la ora 17:50, va fi foc de artificii.

-la ora 18 va începe concertul trupei Provincialii.

-la ora 19 va începe concertul trupei The Motans.

Organizatori ai evenimentelor care se desfășoară astăzi în Pitești cu prilejul Zilei Naționale sunt Primăria municipiului Pitești, Consiliul Local Pitești, Instituția Prefectului – Județul Argeș, Consiliul Județean Argeș și Garnizoana Pitești. 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90