930 x122 grota rece

perchezitii

(VIDEO) PERCHEZIȚII DE AMPLOARE. PITEȘTEAN REȚINUT

Percheziții de amploare. Piteștean reținut. ”În urma investigațiilor desfășurate de Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, în cooperare cu autoritățile polițienești din Spania, Ungaria, Franța, Italia și Portugalia, au fost reținuți 16 membri ai unei grupări infracționale care se ocupau cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării peștelui impropriu consumului.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Ieri, 19 iunie 2019, aceștia (toți cetățeni români) au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța, astăzi urmând a fi prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă. Printre aceștia se află și un bărbat din Pitești.

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

Membrii grupului sunt bănuiți de evaziune fiscală, comercializare de produse alterate, fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, deținere/transport/comercializare de pește fără documente legale, fapte comise pe teritoriul Italiei, Spaniei, Franței, Ungariei, Portugaliei și României.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța și, având în vedere complexitatea cauzei, precum și caracterul transfrontalier, cazul a fost deschis la nivelul EUROJUST, fiind efectuate anchete în Italia, Spania, Franța, Ungaria și Portugalia, coordonate direct de EUROJUST și EUROPOL”, transmite Poliția Argeș.

Amintim că la mijlocul lunii mai a acestui an polițiștii români și cei din țările vizate au pus în aplicare 169 de mandate de percheziție domiciliară în acest caz.

În România au fost desfășurate 115 percheziții (pe raza municipiului București și a județelor Constanța, Călărași, Dâmbovița, Argeș, Ilfov, Tulcea, Prahova, Brașov, Brăila, Buzău, Vâlcea, Giurgiu și Maramureș), la care au participat și reprezentanți ai Poliției Naționale din Spania.

Alte 26 de percheziții au fost făcute în Italia, 9 în Spania, 9 în Franța și 10 în Ungaria, la care au participat și polițiști români. Amănunte, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90