930 x122 grota rece

consiliul local

(VIDEO) PRIMĂRIA PITEȘTI, EXECUTATĂ LA FOC AUTOMAT. CONSILIERII „TREMURĂ” ȘI CER EXPLICAȚII

Consilierii locali au fost chemați ieri în ședință să voteze, printre altele, un proiect de hotărâre prin care banii luați de executor în urma unui proces pierdut de Primăria Pitești să fie acoperiți din alte sume ale bugetului local.

Citiți și: Pitești. Circ în CL Pitești făcut de tatăl cântărețului Randi! Video

Este vorba de 11.000.000 de lei (aproximativ 2.340.400 de euro) pe care executorul i-a luat deja din conturile Primăriei după ce municipalitatea a pierdut procesul cu firma Orentex, căreia în urmă cu mai bine de 10 ani i-a blocat dezvoltarea unei construcții.

Această situație a creat dispute în rândul consilierilor locali, consilieri din opoziție, dar și de la putere cerându-i explicații primarului Cornel Ionică. Pe rând, Narcis Sofianu (PNL), Dumitru Tudosoiu, Cristian Gentea sau Tatiana Preduț, toți trei de la PSD, au vrut să știe cum s-a ajuns la executarea silită, dacă au fost respectate toate procedurile legale și cine a greșit.

Citiți și: Pitești. Măsură importantă în Piața Primăriei

Există o temere, pe deplin justificată, pe care ar trebui să o avem fiecare dintre noi”, a spus Narcis Sofianu (PNL), liberalii solicitând o comisie de anchetă.

Domnule primar, nu sunt de acord cu atitudinea dumneavoastră! Fără să vă supărați pe mine, să nu fiți tăticul tuturor! Nu îmi asum în calitate de consilier local solidarizarea cu culpa sau absența culpei care însoțește aceste plăți.

Vreau să știu, și cred că sunteți și dumneavoastră de acord, dacă sunt persoane care au greșit aici și dacă își asumă responsabilitatea. Dacă nu, să fim toți solidari, vindem tot ce avem și punem suma asta, ca să nu ne-o taie Curtea de Conturi după aceea”, a punctat Tatiana Preduț (PSD).

Noi nu suntem informați, nu știm ce se întâmplă (…) De ce trebuie să trăiesc chestiuni de genul acesta, de ce trebuie să mă duc acasă, la copiii mei, și să mă gândesc că există posibilitatea tehnică sau teoretică să vină o Curte de Conturi sau eu știu ce organ și să spună ”Voi în Consiliul Local ați aprobat 110 miliarde să se ducă în plata aia, sunteți și voi solidari în greșeală, împărțiți suma și plătiți” (…)

Să vindem ce avem și ce n-avem ca să plătim că nu și-au făcut unii treaba cum trebuie?”, a susținut, la rândul său, Dumitru Tudosoiu (PSD).

„Am fost ”deștepți” și am pierdut procesul! Gata, asta e!”, a răbufnit Cristina Gentea (PSD).

Primarul Ionică a susținut că au fost urmate toate procedurile legale în speranța că procesul cu firma Orentex va fi câștigat. Argumentele edilului, dar și temerile consilierilor piteșteni, în următorul material video:

(Video: Mihai Neacșu)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3