NOR CURIER 930X122

consiliul judetean

(VIDEO) SCHIMBARE RADICALĂ LA SPITALUL DE PEDIATRIE

Schimbare radicală la Spitalul de Pediatrie. La invitația Consiliului Județean Argeș, jurnaliștii au vizitat în această dimineață secția pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani a Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Pe lângă trecerea în revistă a Secției Pediatrie I de la etajul 5, proaspăt reabilitată și modernizată, a fost marcată și Ziua Internațională a Femeii printr-un gest simbolic, fiecare mămică însoțitoare și cadrele medicale primind câte o floare cu acest prilej.

Vizita a fost făcută, pe lângă presă, de președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru, și de liderul Sindicatului SANITAS Argeș, Doina Fănică.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Lucrările de reabilitare s-au desfășurat în perioada 4 octombrie 2018-22 februarie 2019, fiind făcute reparații capitale la Secția Pediatrie I – etaj 5, acolo unde li se acordă asistență medicală spitalicească pacienților cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Secția, în care își desfășoară activitatea 3 medici, 14 asistenți medicali, 5 infirmiere și 5 îngrijitoare, dispune de 40 de paturi de spitalizare continuă, la care se adaugă 4 paturi pentru spitalizare de zi și 25 de paturi pentru însoțitori, beneficiarii fiind un număr de aproximativ 2.700 de pacienti externați anual, precum și aparținătorii acestora.

Costurile totale ale lucrărilor de reparații capitale se ridică la 1.240.559,15 lei, iar valoarea totală a dotărilor din secție a fost de 102.701,49 de lei. Saloanele au fost dotate cu:

-paturi, pătuțuri și noptiere  noi;

-prize de oxigen/aspirație;

-grupuri sanitare proprii saloanelor, acolo unde structura spitalului a permis;

-corpuri de iluminat, prize și sonerii la fiecare pat;

-masă și scaune în fiecare salon.

Amănunte despre investiții ne-au oferit Florina Georghe, managerul Spitalului de Pediatrie, Dan Manu și Ion Mînzînă, președintele, respectiv vicepreședintele CJ Argeș.

S-au amenajat spații absolut necesare funcționarii unei secții de pediatrie: sală de tratamente/pansamente, un punct de recoltat de probe biologice, subzonă septică, mic oficiu alimentar cu anexe si sală de mese, spațiu pentru depozitare de lenjerie curată/lenjerie murdară, spațiu pentru depozitarea temporară a deșeurilor periculoase, spații pentru ustensile de curățenie (separate pe afecțiuni), spații pentru materiale sanitare și consumabile și grupuri sanitare pentru personal.

Prin reparația capitală a Secției Pediatrie I – etaj 5 continuă procesul de reabilitare a tuturor secțiilor din spital, după ce în luna februarie a acestui an a fost dată în folosință noua bucătărie, care a beneficiat de lucrări de reparaţii capitale și de dotarea cu echipamente specifice moderne, investiţia totală însumând 855.592,28 de lei. Anul acesta va fi reabilitat și etajul 4, precizează conducerea Consiliului Județean Argeș.

De asemenea, prin accesarea de fonduri europene,  vor fi realizate extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat, valoarea proiectului fiind de 12.707.901,92 de lei, respectiv de 2.731.413,63 de euro, precum și extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de urgență, valoarea proiectului ridicându-se la 3.430.123,52 de lei (751.116,45 de euro).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90