EcoMoto 930×122

budeasa

(VIDEO) UPDATE – BUDEASA: CASE INUNDATE, MAȘINĂ PRINSĂ DE VIITURĂ

UPDATE (ORA 15): Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș ne informează: “În urma precipitațiilor abundente de azi dimineață, în localitățile Arefu, Mărăcineni și Budeasa Mică mai multe locuințe, curți, străzi și operatori economici au fost afectate, astfel:

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

-în Mărăcineni – 10 gospodării și o societate comercială;

-în Budeasa Mică – drumul comunal 220, 2 locuințe, 2 beciuri și 8 curți;

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

-în Arefu: 1 curte.

(…) ISU Argeș a acționat cu peste 20 de pompieri militari, 7 mijloace tehnice și 7 motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate și înlăturarea urmărilor inundațiilor.

S-a acționat pentru degajarea unui autoturism surprins de apă în localitatea Budeasa Mică, acolo unde pârâul Budeasa a ieșit din matcă, inundând atât drumul comunal, cât și mai multe gospodării (peste 10).

Tot aici s-a intervenit, alături de autoritățile locale și reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea, pentru construirea unui dig din saci cu nisip, astfel încât apa revărsată să nu afecteze mai multe gospodării.

Situația este în dinamică și încă se intervine în localitățile Mărăcineni și Budeasa Mică. Debitul apelor este în scădere.”

Budeasa: Case inundate, mașină prinsă de viitură. La această oră, două echipaje de pompieri cu motopompe, membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, dar și reprezentanți ai Apelor Române intervin în satul Budeasa Mică al comunei argeșene Budeasa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, Mădălina Epure, mai multe case au fost inundate după ce pârâul din localitate a ieșit din matcă. De asemenea, o mașină a fost prinsă de viitură.

”În aceste momente se lucrează la realizarea unui dig din saci de nisip. Pârâul din localitate a ieșit din matcă în mai multe zone. Sunt și case inundate, nu putem spune acum cu exactitate despre câte este vorba. Se intervine pentru rezolvarea situației.”, declară pentru ePitești Mădălina Epure.

Inundații au fost astăzi, conform sursei citate, și în Pitești (pe bulevardul Nicolae Bălcescu și strada Găvenii) și în comunele Arefu, Mărăcineni și Merișani. (Sursă foto și video: ISU Argeș)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90