930 x122 grota rece

anestezie

(VIDEO) UPDATE: CLINICA TEDDY CARE, PRIMA REACȚIE DUPĂ INCIDENTUL CARE A BĂGAT UN COPIL ÎN COMĂ

(UPDATE ORA 14:20): Timpii înregistrați de SMURD TIM arată că există un interval în care, deși se putea solicita sprijin la 112, s-a amânat momentul (de la ora 16:15 până în jurul orei 17, când a fost chemată ambulanța, care a pornit să preia copilul la ora 17:06).

Citiți și: Pitești: Decizie în cazul băiețelului de 4 ani mort la clinica Teddy Care

Precizăm că la ora 21:48 ambulanța SMURD TIM pleca spre București. La ora 22:10, la km 66, pe A 1, se încerca stabilizarea micuțului, iar la ora 22:55 pacientul a ajuns ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Incidentul care aseară a băgat un copil în comă după o anestezie într-un cabinet dentar privat din Pitești a determinat abia astăzi, sub presiunea presei, o reacție din partea companiei medicale.

Citiți și: PROMOVAREA ANALGOSEDĂRII, ȘTEARSĂ DE PE SITE-UL TEDDY CARE. ACUZAȚII

Potrivit reprezentanților Teddy Care (clinică a Medical Tours Company), unde se află cabinetul în care s-a produs incidentul, părinților li s-ar fi recomadat să încerce tratarea clasică, chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult.

„Părinții au optat, însă, pentru analgosedare, deoarece știau de existența acestei opțiuni de la fratele mai mare al copilului, căruia i se efectuaseră anterior tratamente dentare sub analgosedare în clinica noastră”, se arată într-un comunicat transmis de clinica privată (click pe imagine pentru vizualizare):

Iată o declarație integrală a reprezentantului companiei și o poziție a conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești:

Reamintim că micuțul a fost preluat aseară de un echipaj SMURD TIM și transportat la Spitalul de Pediatrie din Pitești, de unde ulterior a fost  transferat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București (AICI, subiectul pe larg).

Poliția a demarat o anchetă, precizează Florin Popa, purtător de cuvânt al Poliției Argeș:

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90