Donaris 930 x 122

colegiul i c brătianu

Ziua Națională a Lecturii, marcată în unitățile de învățământ din Pitești

Astăzi, 15 februarie 2022, Colegiul Național „Ion C. Brătianu” a celebrat Ziua Națională a Lecturii, printr-o serie de activități cu elevii.

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

Cadrele didactice ale instituției de învățământ și-au propus să promoveze lectura și să le sporească elevilor dragostea pentru citit într-un mod special.

Citiți și: Chiar la festivitate! Anunț uluitor la Colegiul „Ion. C. Brătianu”!

Astfel, astăzi, la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” au fost organizate scenete, dar și momente destinate lecturii.

Timpul a fost pus pe pauză, iar cărțile s-au deschis.

Activitatea a fost destinată în special elevilor de gimnaziu. Au participat elevi din clasele a V- a – coordonați de Prof. Margareta Onofrei,  a VI-a – coordonați de Prof. Alina Manea, Inspector ISJ Argeș și a VII-a – coordonați de Prof Gabriela Georgescu.

Ne-am gândit, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, prilej cu care comemorăm și 182 de ani de la nașterea lui Titu Maiorescu, să organizăm o activitate care să pună în valoare importanța acestei abilități pentru lectură. De asemenea, ne-am gândit că, aceste competențe de literație să înceapă să se dezvolte pornind de la clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, de aceea activitatea a fost destinată pentru gimnaziu.

 

Profesorii coordonatori, doamna profesoară Margareta Onofrei, doamna inspector școlar general, Alina Manea și doamna profesoară Gabriela Georgescu, care și predau la aceste clase, au coordonat câte un număr de 10 elevi, care au citit anumite texte reprezentative și au jucat și mici scenete.

Totodată, această activitate s-a derulat și cu sprijinul celorlalți colegi din catedra de Limba și Literatura Română. 

Totul s-a desfășurat cu un număr limitat de participanți, pentru a respecta condițiile impuse de pandemie. Considerăm cu toții că lectura are capacitatea de a transforma realitatea din jurul nostru înspre o direcție bună și frumoasă. La final, elevii și profesorii au primit diplome pentru activitatea dumnealor.”, ne-a declarat directorul adjunct al Colegiului Național „Ion C. Brătianu”, Bogdan Ionescu.

Și cei mici au sărbătorit Ziua Națională a Lecturii.

„Preșcolarii grădiniței cu PP” Căsuța Poveștilor”, sub îndrumarea d-nei director Daniela Petre și a d-nelor educatoare, au sărbătorit “Ziua Națională a Lecturii”, un eveniment prin care se dorește încurajarea cititului, având în vedere că “afecțiunea”, apropierea fizică și cititul se numără printre factorii care contribuie la dezvoltarea optimă a creierului.

Au fost organizate diferite tipuri de activități: colțul lecturii, amenajat la fiecare grupă sub denumirea ”Insula de lectură”, ”citire” de imagini din cărțile de povești, lecturi ale d-nelor educatoare, biblioteca virtuală prezentată pe tablele inteligente ale fiecărei săli de grupă, biblioteca pentru copii și părinți în incinta unității, un prilej de apropiere, liniște și relaxare, ce poate deveni unul din momentele preferate ale copiilor.

Cititul în familie este obiectivul de a determina copiii, dar și părinții să răsfoiască o carte sau să citească o revistă timp de 5 min.

Ne dorim ca fiecare copil să fie încurajat și să devină pasionat de arta cititului! Îmbracă o haină veche, dar cumpără o carte nouă”, transmit reprezentanții unității de învățământ.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3