930 x122 grota rece

boli

BOLILE PE CARE LE TRATEAZĂ USTUROIUL

Multe studii au scos la iveală că usturoiul consumat pe stomacul gol este un puternic antibiotic natural. De ce este mai eficient atunci când îl mănânci înainte de micul dejun? Pentru că bacteriile sunt supraexpuse dimineaţa, astfel încât acestea nu se pot apăra împotriva puterii sale extraordinare.

Citiți și: Suferi de aceste boli? Adio, permis! Noile afecțiuni de pe lista actualizată

,,Usturoiul conţine compuşi sulfuraţi, dintre care alicina este cea mai activă substanţă. Aceşti compuşi sunt cunoscuţi de foarte multă vreme pentru efectele lor terapeutice: scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea răcelilor, stimularea imunităţii (ca şi alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explică medicul nutriţionist Corina Zugravu. El poate fi folosit şi în bolile respiratorii: este excelent pentru prevenirea şi vindecarea tuberculozei, pneumoniei, bronşitei, congestiei pulmonare, a astmului şi a tusei.

Pentru tuberculoză mănâncă o căpățână de usturoi pe zi.

Citiți și: Bolile care te lasă fără permis auto!

Dacă ai probleme cu bronhiile, poţi prepara o infuzie specială. Ai nevoie de 200 de grame de usturoi, 700 de grame de zahar rafinat şi 500 de ml de apă. Fierbe apa cu usturoiul şi adaugă apoi zahărul. Bea trei linguri din infuzie zilnic.

Pentru bronșită încearcă următorul remediu: într-o sticlă de un litru se pun o treime usturoi pisat bine şi două treimi alcool. Se ţine la macerat 15 zile. Se consumă sub formă de picături. Se începe cura cu trei picături într-un pahar cu apă caldă, băut dimineaţa pe stomacul gol. Se creşte doza în fiecare zi cu câte o picătură până se ajunge la 25 de picături şi apoi se scade zilnic câte o picătură până se ajunge la trei picături.

Pentru o bună circulaţie: 400 de grame de usturoi pisat se pun într-un vas cu o jumătate de litru de rachiu de cidru. Se lasă la macerat 15 zile într-un loc însorit şi se agită în fiecare zi. Se iau câte 20 de picături, de două ori pe zi, dizolvate în puţină apă.

Pentru întărirea imunităţii, pentru o stare generală mai bună, pentru prevenirea diferitelor infecţii, este de ajutor cura anuală cu usturoi. Durează trei săptămâni şi constă în administrarea de dimineaţă pe stomacul gol a sucului obţinut prin mixarea a trei căţei de usturoi, fără să se mănânce nimic până la ora prânzului.

Pentru a scapa de mirosul neplăcut, după consumul unui preparat care conţine usturoi mestecaţi câteva frunze de pătrunjel sau mentă proaspătă. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
eurial 570×90