930×122 CAPRA 5

experimentul

LECŢIE DE ISTORIE APLICATĂ LA FOSTA ÎNCHISOARE PITEŞTI

Astăzi este Ziua Porţilor Deschise la fosta Închisoare Piteşti, cu ocazia deschiderii Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti” (ediţia a IV-a).

Citiți și: Polițiștii au luat la ochi tinerii cu mașini tunate! S-au pus pe ei!

Şcoala de Vară este organizată de Centrul de Studii în Istorie Contemporană în colaborare cu Fundaţia „Konrad Adenauer” România, Fundaţia „Sfinţii Închisorilor” şi www.fenomenulpitesti.ro.

Studenţi din mai multe localităţi ale ţării au venit în Piteşti pentru a vedea cu ochii lor locul în care au fost comise unele dintre cele mai atroce torturi din istorie, participând şi la o slujbă de pomenire a celor care au pierit aici.

Citiți și: Deja se întâmplă în Pitești

Printre studenţii selectaţi de organizatori să participe la Şcoala de Vară din acest an s-a numărat şi Monica Florescu (Buzău). „Am venit după adevăr. Am avut în liceu un profesor foarte bun care ne-a povestit despre ce s-a întâmplat aici, dar am venit să văd cu ochii mei. Este ca un curs de istorie aplicată.”, ne-a declarat Monica Florescu.

Studenţii şi cei prezenţi au vizitat clădirea, au aflat de la organizatori detalii despre cele petrecute în trecut aici, iar la ora 21 vor viziona un film proiectat în curtea fostei închisori, respectiv documentarul „7 cuvinte”, un film despre viaţa părintelui Gheorghe Calciu, în prezenţa regizorului Andrei Negoiţă.

Şcoala de Vară se desfăşoară până pe 24 iulie şi va cuprinde prelegeri ale unor istorici şi cercetători ai trecutului recent, dar şi ale unor personalităţi recunoscute în special în rândul tinerilor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3