930 x122 grota rece

accidente

50 DE ACCIDENTE DE MUNCĂ ÎN ARGEŞ

Potrivit unui raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş, în primele şase luni ale anului în curs au avut loc 50 de accidente de muncă, dintre care unul mortal.

Citiți și: Angajații și munca pe timp de caniculă: șefii riscă amenzi!

Raportat la numărul de lucrători pe sectoare de activitate, cele mai multe accidente cu incapacitate temporară de muncă s-au produs în silvicultură/exploatări forestiere, prelucrarea lemnului, construcţii şi comerţ.

Analizând accidentele de muncă după vechimea în muncă a accidentaţilor, se observă că cele mai multe accidente s-au produs la angajaţii cu vechime în muncă de sub 10 ani şi de peste 20 de ani, rezultând că se accidentează lucrătorii fără experienţă şi pregătire  profesională, sau cei cu vechime la care intervine rutina, nepurtarea echipamentului individual de protecţie, ignorarea semnalizării de securitate şi sănătate, etc.

Citiți și: Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

Angajatorii au obligaţia de a comunica de îndată ITM Argeş orice eveniment care se produce în unitate, iar necomunicarea acestuia se sancţionează cu amendă de la 3.500 de lei la 7.000 de lei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90