New Profesional Consult 930 x 122

pitesti

Proiecte de 45 de milioane de lei pentru Pitesti, aprobate la Guvern

In sfarsit, dupa o indelungata activitate desfasurata pentru pregatirea documentatiei si realizarea proiectelor tehnice, joi, 20 ianuarie, au fost semnate la Bucuresti, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, 2 contracte de finantare prin Programul Operational Regional, incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Pitesti.

Proiectul ”Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in zona Podul Viilor – Parc Strand din Municipiul Pitesti” are o valoare totala de 3.501.934,57 lei,  din care 2.270.094,01 lei finantare nerambursabila.

Acesta urmareste reducerea criminalitatii si cresterea sigurantei cetatenilor din municipiul Pitesti, prin achizitionarea si instalarea unui sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei publice in zona Podul Viilor – Parc Strand din Municipiul Pitesti si amenajarea unui centru de supraveghere.

“De asemenea, proiectul va contribui la cresterea calitatii vietii locuitorilor municipiului Pitesti prin restabilirea unui sentiment de siguranta, atragerea investitiilor in municipiu si crearea a 25 de noi locuri de munca in faza de executie a lucrarii si a minimum 8 noi locuri de munca in faza de operare a investitiei”, ne-a spus Cornel Ionica, viceprimar al municipiului Pitesti.

Costurile cu patrularea la nivelul Politiei Comunitare, precum si timpul de interventie pentru situatii de urgenta si criza vor scadea.
Proiectul ”Creare parc Lunca Argesului”, cu o valoare totala de 40.592.065,24 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 19.072.158,85 lei, isi propune cresterea calitatii mediului in Municipiul Pitesti, prin reabilitarea unei zone verzi de 24 hectare in Zavoi.

“A fost o munca titanica a salariatilor si conducerii Primariei. Vom da drumul cat mai repede la licitatii pentru realiza aceste proiecte foarte importante pentru municipiul nostru”, a mai spus Cornel Ionica.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3