Donaris 930 x 122

cantacuzino

PITEȘTEAN STUDENT LA MEDICINĂ: „NU DESFIINȚĂRII INSTITUTULUI CANTACUZINO!”

Piteșteanul Sebastian Ciobanu este unul dintre inimoșii studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București care luptă pentru salvarea Institutului Cantacuzino din ghearele rechinilor imobiliari.

Citiți și: Argeș. Instituție publică importantă angajează!

Bursier în anul II la prestigioasa unitate de învățământ superior, la Medicină Generală, Ciobanu participă în acest sens alături de colegi de-ai săi la proteste de stradă și alte acțiuni. Împreună cu studenți din anul II și din anii mai mari, piteșteanul distribuie pliante și pune și online umărul la campania de salvare. Pagina de Facebook a mediciniștilor care militează pentru salvarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie este https://www.facebook.com/salvamINCDMI?fref=ts.

De asemenea, Sebastian Ciobanu a semnat o petiție care i-a fost adresată președintelui țării, Klaus Iohannis.

Citiți și: „LACTATE BRĂDET”, PRIMA REACȚIE DUPĂ REZULTATUL DE LA „CANTACUZINO”

„Noi, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, am luat inițiativa salvării Institutului Cantacuzino. În cadrul a multiple proteste (…) ne-am întâlnit în fața Institutului și în alte locații din București, purtând halate albe, fluturând tricolorul și afișând mesaje de susținere pentru această valoare neglijată a medicinii românești. Ne pasă și spunem un hotărât NU desființării Institutului Cantacuzino!

Cu peste 90 de ani de activitate, Institutul Cantacuzino poate fi considerat simbolul cercetării medicale româneşti. Aici s-au preparat seruri şi vaccinuri pentru combaterea bolilor contagioase (holeră, tuberculoză, poliomielită, tuse convulsivă etc.)

Prin tradiție, încă de la înființarea institutului de către profesorul Cantacuzino și prin Decret Regal semnat în 1921 de Regele Ferdinand I, institutul a avut 4 roluri esențiale în medicina românească: diagnostic (și intervenție în sănătatea publică), producție, cercetare și învățământ.

Vorbim despre un institut care a salvat milioane de vieți, care își păstrează importanța în sănătatea publică (în prevenirea și combaterea bolilor infecțioase în cadrul programelor de sănătate publică), un institut implicat în învățământul medical de înaltă calitate (studenți și medici) și un important centru de diagnostic microbiologic. Este una dintre cele mai importante structuri de intervenție în caz de epidemii și atacuri bio-teroriste, de o mare importanță pentru siguranța națională și are un rol esențial în blocarea creșterii prețurilor pentru vaccinuri.

Vă invităm să ne fiți alături și să ne susțineți cauza! Vrem să ne facem auziți! Nu desființării Institutului Cantacuzino!”, acesta este mesajul studentului pentru opinia publică.

Precizăm că Sebastian Ciobanu este absolvent, în 2013, al Colegiului Național „I.C. Brătianu” din Pitești, profilul matematică-informatică bilingv engleză. În clasa a XI-a, în anul 2012, a obținut locul II pe țară la olimpiada națională de limba engleză.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3