NOR CURIER 930X122

cutremur

ARGEȘ: KIT DE SUPRAVIEȚUIRE LA CUTREMUR

Argeș: kit de supraviețuire la cutremur. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a intrat “în priză” după cutremurul de 5.3 grade pe scara Richter înregistrat recent. “În ceea ce privește pregătirea populației, am ințiat împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș o serie de acțiuni de informare și conștientizare a populației cu privire la ce trebuie să facă fiecare dintre noi în cazul producerii unui cutremur și am insistat pe importanța procurării kitului de supraviețuire.”, a anunțat astăzi prefectul Cristian Soare. Tot astăzi, Instituția Prefectului a oferit informații cu privire la acest kit de supraviețuire în caz de mare cutremur.

Citiți și: România, lovită de cutremur în toiul nopții!

KITUL DE SUPRAVIEŢUIRE

„Un cutremur major vă poate afecta existenţa şi poate modifica temporar mediul înconjurător. Astfel, este posibil ca după un astfel de eveniment un număr mare de persoane să aibă nevoie de ajutor şi asistenţă calificată. De aceea este important să fiţi pregătit pentru a vă putea descurca singur timp de aproximativ 3 zile. Un kit de supravieţuire este un set de obiecte de care probabil veţi avea nevoie pentru siguranţa dumneavoastră. Verificaţi conţinutul kitului periodic şi înlocuiţi stocul de apă şi alimente. De recomandat să fie ţinut cât mai aproape de ieşirea din locuinţă.

Citiți și: Cutremure într-o zonă total neobișnuită! Date oficiale

CONȚINUT

1.Apă şi alimente (apă – minimum 4 litri de persoană; conserve sau alimente neperisabile; deschizător de conserve; alimente pentru copii – acolo unde este cazul)

2.Medicamente şi materiale de uz medical (medicamentele necesare dacă suferiţi de boli cronice: astm, diabet zaharat, hipertensiune arterială, etc.; analgezice, antiseptice, dezinfectant şi bandaje; mănuşi şi mască sterilă)

3.Produse de igienă (gel anti-bacterian; batiste, şerveţele umede, prosoape de hârtie, hârtie igienică, etc; haine de schimb)

4.Materiale de primă necesitate (pătură sau sac de dormit; fluier; briceag; lanternă cu baterii; radio cu baterii; chibrituri – păstrate în recipiente închise ermetic -; încălţăminte)

5.Acte (copii ale actelor importante: carte de identitate, contractul casei, asigurări, contracte, analize medicale, etc. – păstrate în pungi din plastic închise ermetic)”, informează Instituția Prefectului de Argeș. (Foto 1 Arhivă: exercițiu ISU Argeș în Pitești, simulare intervenție în caz de mare cutremur)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3