New Profesional Consult 930 x 122

mandinga

Ion Jinga si Constatin Nicolescu la Festivalul Carpati de la Campulung

Campulung 13 august 2009. CJ Arges.
Ieri, incepand cu ora 16.00, la Campulung, s-a desfasurat ce-a de-a doua zi a Festivalului International de Folclor Carpati, editia a XXVI-a, eveniment organizat de Consiliul Judetean Arges, sub egida Sarbatorilor Argesului si Muscelului, editia a III-a. Dupa recitalul sustinut de Ansamblul Casei de Cultura a Sindicatelor „Plaiuri Muscelene” si de Ansamblul „Carpati” al Casei de Cultura „Tudor Musatescu, a urmat parada cantecului, jocului si portului popular, cu participarea unor ansambluri din judet si din strainatate (Bulgaria, Italia, Franta, Turcia si Spania). Oaspetii romani si straini au fost primiti de catre conducerea Primariei Municipiului Campulung Muscel, iar incepand cu ora 18.00, ansamblurile de folclor au sustinut pe scena din fata primariei, un spectacol de cantece si dansuri populare.

Prezent la acest eveniment, Constantin Nicolescu, Presedintele Consiliului Judetean Arges, a oferit grupurilor participante la manifestare, Trofeul Sarbatorilor Argesului si Muscelului – Festivalul International de Folclor Carpati, 2009 si a accentuat importanta pastrarii traditiilor, identitatii noastre ca popor – ”traditiile populare romanesti raman tezaurul nostru cel mai de pret si trebuie sa facem tot ce se poate pentru ca ele sa se pastreze vii in mintea oamenilor… in cultura nimic nu trebuie uitat sau pierdut, totul trebuie transmis generatiilor viitoare”, a declarat acesta. Pe scena, alaturi de reprezentantii Consiliului Judetean Arges si Primariei Municipiului Campulung, a fost prezent si musceleanul Ion Jinga, noul Ambasador al Romaniei in Marea Britanie, fiu al Argesului si Muscelului, la prima editie a Sarbatorilor Argesului si Muscelului. Toate acestea, au continuat cu un spectacol in cadrul caruia solistii de muzica populara si usoara au incantat publicul muscelean (Irina Loghin, Claudia Zanfir, Mandinga), iar cei peste 4.000 de campulungeni, prezenti ce-a de-a doua zi a Sarbatorilor Argesului si Muscelului, au fost martorii unui spectacol plin de culoare, muzica si dans, iar la finalul acestuia, au primit din partea Consiliului Judetean Arges, un amplu foc de artificii.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3