930×122 CAPRA 5

Arges

ACUM: PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ LA EVAZIONIȘTI DIN DOMENIUL SILVIC

Peste 300 de poliţişti din cadrul unităților centrale și teritoriale ale Poliției Române și procurori D.I.I.C.O.T. fac la această oră 44 de percheziții în județele Argeș (în zona Rucăr), Brașov și Gorj, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul silvic. Perchezițiile au loc la sediile și punctele de lucru de la 29 de societăți comerciale și la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că două persoane ar fi constituit și coordonat un grup infracțional care acționa în special în cele trei județe.

Grupul infracțional, format din mai multe persoane de cetățenie turcă și română, ar fi tăiat și sustras material lemnos în timpul unor activități de exploatare a masei lemnoase şi de valorificare a produselor rezultate, inclusiv după prelucrare, ca produse finite sau semifinite.

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

Activitățile comerciale s-ar fi realizat fără a fi plătite taxele datorate bugetului de stat, în acest sens membrii grupării fiind sprijiniți în activitatea infracțională de funcționari silvici.

Totodată, pentru a avea acces la masă lemnoasă de bună calitate, cu sprijinul unor funcționari silvici ori din alte domenii de activitate, ar fi fost deturnate licitațiile publice organizate în acest sens, iar unele societăți comerciale participante la licitații ar fi fost îndepărtate prin diverse metode, inclusiv constrângere ori corupere.

La percheziții participă și lucrători ai Jandarmeriei Române şi ai Gărzilor Forestiere din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

În urma probatoriului administrat în cauză, urmează a fi dispuse măsurile procedural penale care se impun.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3