EcoMoto 930×122

politia

    ARGEȘENI GRAV RĂNIȚI

    Argeșeni grav răniți. Poliția Argeș și-a prezentat cu puțin timp în urmă bilanțul pentru anul 2016. Potrivit sursei citate, anul trecut în Argeş s-au produs cu 12% mai puţine accidente rutiere grave decât în 2015. În urma accidentelor au fost rănite grav cu 17% mai puţine persoane. Am sintetizat cele mai importante aspecte.

    Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

    „Pentru al şaselea an consecutiv, infracţionalitatea sesizată la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş înregistrează o scădere. Astfel, în anul 2016 la nivelul I.P.J. Argeş au fost sesizate cu 14,4% mai puţine infracţiuni faţă de anul precedent.

    Criminalitatea de natură judiciară înregistrează o scădere cu peste 16 procente faţă de anul precedent, în mediul urban scăderea fiind de 13%, iar în rural, de 19%.

    Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

    Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă 38,3% din totalul infracţiunilor sesizate şi scad pentru al cincilea an consecutiv (cu 22,9% față de 2015 și cu 41% faţă de 2012). Diminuarea faptelor penale contra patrimoniului este proporţională cu evoluţia infracţiunilor de furt, care înregistrează pentru al cincilea an consecutiv (raportat la perioada 2009-2016) o scădere semnificativă (-27,9% faţă de 2015). Se înregistrează scăderi, în principal, la faptele de furt din locuinţe, cu 39,7%, din societăţi comerciale, cu 25,8%, și de auto, cu 36,5%.

    Infracţiunile de înşelăciune înregistrate de I.P.J. Argeş reprezintă 9% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului sesizate. Numărul acestora a scăzut faţă de anul 2015 cu 29%.

    De asemenea, în anul 2016 numărul infracţiunilor de tâlhărie s-a diminuat cu 22 de procente.

    În cursul anului 2016 infracţiunile comise în mediul stradal s-au menţinut la valori reduse, reprezentând doar 2,3% din totalul infracţiunilor sesizate la nivelul Inspectoratului. Este al patrulea an consecutiv când această categorie de infracţiuni înregistrează scăderi. Infracţiunile de furt reprezintă 90% din criminalitatea stradală şi cunosc o scădere de 18%.

    În anul 2016 în mediul rural au fost sesizate cu 14,56% mai puţine fapte faţă de anul anterior. Din analiza infracţiunilor comise în mediul rural rezultă că 36% dintre acestea sunt infracţiuni contra patrimoniului și 34% infracţiuni contra persoanei, diferenţa constituind-o alte categorii de fapte penale. Furturile sesizate în mediul rural înregistrează o scădere cu peste 36 de procente faţă de anul precedent.

    În anul 2016 infracţiunile de furt din societăţi comerciale au scăzut cu 25,8%, iar majoritatea acestora este reprezentată de furturile de pe rafturile magazinelor în timpul programului de lucru (77%). Furturile din societăţi comerciale comise prin efracţie s-au redus cu 57%.

    Siguranţa rutieră constituie o altă prioritate a Poliţiei argeşene. În anul 2016 poliţiştii rutieri au participat la 1.429 de acţiuni, fiind aplicate 58.670 de sancţiuni contravenţionale şi reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 5.898 de permise de conducere.

    S-a acţionat cu consecvenţă în raport de principalele cauze generatoare (viteza excesivă si neadaptată – pe drumurile naţionale şi judeţene – și traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni şi neacordarea priorităţii pentru pietoni de către șoferi – în municipii şi oraşe).

    Pe raza judeţului Argeş s-au produs cu 12% mai puţine accidente rutiere grave decât în anul 2015. În urma accidentelor au fost rănite grav cu 17% mai puţine persoane.”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90