Acasă / Știri / Știri / ȘOFERI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA!

ȘOFERI, VI SE PREGĂTEȘTE CEVA!

Guvernul vrea să interconecteze bazele de date ale Poliţiei şi ale autorităţilor fiscale, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, iar în cazul în care un cumpărător de autovehicul nu plăteşte în 60 de zile taxele cu privire la deţinere şi înmatriculare, înmatricularea va fi suspendată.

”Autoritatea competentă transmite autorităţilor fiscale competente situaţia vehiculelor înscrise/transcrise în evidenţele proprii în primele 5 zile ale lunii pentru luna precedentă. În termen de 60 de zile de la data înscrierii/transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor.”, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

CITIȚI ȘI:

Conform sursei citate, autorităţile fiscale competente vor transmite autorităţii competente situaţia vehiculelor pentru care proprietarii nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile prevăzute, respectiv dacă titularul certificatului de înmatriculare nu a plătit obligaţiile fiscale.

”Înmatricularea vehiculelor se suspendă de drept în cazul proprietarilor care nu şi-au îndeplinit în termen obligaţiile (în termen de 60 de zile – n.r.), începând cu prima zi după împlinirea acestui termen. Autorităţile fiscale competente comunică autorităţii competente îndeplinirea obligaţiilor restante în termen de 48 de ore de la îndeplinirea acestora. La primirea comunicării, autoritatea competentă revocă măsura suspendării înmatriculării.”, se mai arată în textul proiectului.

CITIȚI ȘI:

De asemenea, punerea în circulaţie a unui autovehicul cu înmatricularea suspendată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Totodată, Guvernul va demara și modificarea cadrului normativ în vederea eliminării obligativităţii contravenientului de a transmite dovada plăţii către organul din care face parte agentul constatator, verificarea efectuării plăţii urmând să fie realizată la nivelul organului de executare. (Sursa: http://www.mediafax.ro/, editare și titlu: http://epitesti.ro/)

V-ar mai putea interesa și:

DANIEL CONSTANTIN, DESPRE VOTUL ROMÂNILOR

Daniel Constantin, despre votul românilor. Copreședintele ALDE Daniel Costantin a vorbit astăzi despre desemnarea de …

S-A DECIS! SALARIU ÎNGHEȚAT

UPDATE: Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului Cioloș, afirmă că actualul Executiv a menținut …

(VIDEO) ATENȚIE! ”ȚEPARI” ÎN PITEȘTI

Atenție! ”Țepari” în Pitești. Piteșteni, aveți mare grijă la ”țeparii” care dau târcoale prin oraș! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code


Raportează-ne o ştire