930×122 senatori-01 psd

adrian ciocanea

Argeş. Medic şef la ATI, răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Dispare coronavirusul?

Întrebarea care stă pe buzele multora dintre noi este dacă vom scăpa de coronavirus. Medicii sunt de părere că nu va dispărea, însă organismul uman se va adapta şi va suporta mai uşor prezenţa virusului în corp. Excepţie: persoanele vulnerabile, cu imunitate scăzută şi afecţiuni grave de sănătate.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Dr. Adrian Ciocănea de la Spitalul Mioveni este unul dintre medicii din prima linie a luptei cu noul coronavirus. A intervenit în cazul a sute de pacienţi care au ajuns pe secţia ATI Covid unde este şef. Tot dr. Ciocănea este cel care a transmis populaţiei că şi „vaccinaţii transmit virusul de la unul la altul„, întărind scenariul potrivit căruia singura finalitate a pandemiei este adaptarea corpului uman.

O ipoteză des vehiculată în rândul populaţiei este că acest virus „va fi ca o gripă comună”. Medicul atrage însă atenţia că virusul gripal este unul periculos şi face numeroase victime, doar că nu a mai fost intens mediatizat în ultima perioadă, pandemia Covid fiind în centrul atenţiei.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 26 februarie

Iată ce ne-a declarat în exclusivitate

Dr. Ciocănea:Coronavirusul nu va dispărea niciodată, cum nu a dispărut nici gripa sau multe alte virusuri. Deşi s-a vehiculat ideea potrivit căreia vom convieţui cum convieţuim cu gripa, eu spun că aş vrea să nu fie aşa. Gripa ne mai arată din când în când colţii, numai că noi nu o mai băgăm în seamă. Acum câţiva ani a fost o epidemie serioasă, au murit inclusiv tineri. Ţin minte că pacientul cel mai vârstnic, atenţie, care a decedat, avea 43 de ani. Pacienţii se prezentau seara cu câteva leziuni pulmonare, până dimineaţa erau intubaţi şi plămânul era plin. Ideal ar fi ca episoadele care vor urma să fie uşoare, cu forme asimptomatice, fără complicaţii. Să fie descoperit întâmplător şi să nu creeze probleme. Eu asta mi-aş dori.

În continuare, infecţioniştii afirmă că persoanele vulnerabile vor fi cel mai afectate de virus. Şi asta e o problemă. Ce nu s-a înţeles în acest Covid este că noi nu am tratat pacienţi de Covid. Noi am tratat pacienţi care aveau această boală, dar şi altele.

 

New Profesional Consult-555×222
HerasMed (570 x 90 px)