930 x122 grota rece

adrian ciocanea

Şeful secţiei ATI de la Spitalul Mioveni: „Toţi vaccinaţii transmitem boala de la unul la altul”

În cadrul caravanei #oamenicamine, şeful secției ATI de la Spitalul COVID Mioveni (Argeș), medicul Adrian Ciocănea, a vorbit despre realitatea dură din zonele cel mai greu încercate ale spitalelor.

Citiți și: Premieră istorică la Spitalul din Mioveni!

Mărturia impresionantă a doctorului

„Toți vaccinații transmitem boala de la unul la altul, facem forme ușoare, 1 din 100 fac o formă gravă. Gândiți-vă că între noi vine un nevaccinat. Probabilitatea de a face o formă foarte gravă există. Dacă el nu se protejează, atunci noi trebuie să ne protejăm sistemul sanitar. Fiecare caz e șocant pentru noi toți. Își pune o amprentă asupra psihicului nostru. Chiar dacă nu plângem cu lacrimi, suferim pentru fiecare pacient.

Sunt cazuri de pacienți tineri pe care i-am pierdut, sunt cazurile care nu au nicio soluție cu final fericit, sunt cazurile care ne bucură pentru fiecare pacient care este bine. Cred că suntem câteodată prea tehnici, făcând abstracție de gradul de cunoștințe medicale al oamenilor. Mi-am dat seama de asta în momentul în care am avut un pacient intubat de cinci zile și a venit un aparținător să îl vadă și m-a intreabat:

Citiți și: Situație halucinantă! Uite medicii, nu-s medicii! Ce se întâmplă cu ATI-ul de la Județean

-De ce are țeava aia care îi intră prin gură și îi intră până în plămâni?
-Acesta este un pacient intubat, vă spun de cinci zile.
-Eu am crezut că are o mască pe față.

Dincolo de aceste cifre seci, sufletele oamenilor de la ATI sunt rupte. Toți regretă o decizie luată la un moment al dezinformării. Avem pacienți care stau de 52 de zile în Terapie Intensivă. Totul înseamnă această blestemată de boală, este un blestem asupra legăturilor noastre interumane, al legăturilor noastre de familie”.

 

 

Despre caravana #oamenicamine

Este prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică, în context pandemic, organizată și susținută de mediul privat din România. #oamenicamine a făcut cunoscută vocea medicilor în spațiile publice din Dolj, Olt și Argeș.

17 medici au transmis informații, timp de 6 zile, despre vaccinul împotriva virusului COVID-19 și au răspuns întrebărilor cetățenilor care au vrut să se informeze direct despre diverse situații medicale în ceea ce privește vaccinarea.

Peste 800 de persoane s-au vaccinat pe timpul deplasării caravanei în Craiova, Pitești, Slatina, dar și în satul Frățila (județul Dolj), la centrele de vaccinare, deschise special de către Direcțiile Județene de Sănătate, chiar lângă caravană.

Înainte de lansarea campaniei, a fost realizat un studiu național despre percepția publică asupra vaccinării. Potrivit INSCOP Research, 80% din persoanele nevaccinate au afirmat că vor să afle mai multe date despre vaccin, iar 72% au spus că se vor vaccina după ce vor afla mai multe informații.

Caravana vaccinarii #oamenicamine a luat startul la București și a călătorit în 3 județe, fiind susținută de CEZ, principalul furnizor și distribuitor de energie electrică din Oltenia
Orice persoană care a avut nelămuriri despre vaccinare și a dorit să se informeze a avut ocazia de a adresa întrebări celor 17 medici din Dolj, Olt și Argeș, cât timp caravana #oamenicamine s-a aflat în Craiova, satul Frățila, Slatina și Pitești. Timp de 6 zile, medici din comunitățile locale, de la spitale județene și din capitală, de Medicină a Familiei, cu specializări în cardiologie, pneumologie, imagistică și radiologie, epidemiologie, boli infecțioase s-au alăturat dialogurilor din emisiunile caravanei, pe scena mobilă, special amenajată.

Foto: dr. Adrian Ciocănea (stânga), alături de directorul medical dr. Alex Iacobescu.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

14 comentarii

  • Mihaela spune:

    Bună seara, am un băiețel de 4 ani și o sarcina de 10 săptămâni, am fost sfătuita de către dr ginecolog sa ma vaccinez dar nu prea am găsit informațiile pe care mi le doream despre repercusiunile vaccinului asupra fătului în sarcina. Am înțeles ca poate capătă anticorpi etc și ca este recomandat dar ca peste tot în rândul medicilor sunt păreri pro și contra și nu ma pot hotara. D-voastră ce spuneți?

  • Alex spune:

    Închideți tembelizorul și gasiți-vă ceva util de făcut .Phizer a patentat de curând ceva foarte interesant legat de oxidul de grafen.Are cineva curajul să analizeze la microscop conținutul vaxi la temperatura de 37 °C?

  • Ciprian spune:

    NUmai prostii spuneti. Incercati sa infricosati lumea! Sa facem si noi o comisie populara care sa verifice prin surprindere cati vaccinati sunt in ATI, si sa vedem daca e adevarat ce spuneti sau raspanditi informatii false criminale.
    Singurul lucru adevarat pe care l-at spus aici e ca vaccinatii raspandesc virusul la greu. In rest mintiti ca in codru, nu v-ar fi rusine. V-ati uitat pe datele oficiale din alte tari, ca Anglia, unde rezulta pe septembrie peste 1600 de morti de COVID dublu vaccinati intr- luna?! Mafioti criminali ce sunteti

  • Elena Iacob spune:

    Total de acord cu tine!

  • Dana spune:

    Adevarat! Oare de ce unii nu vor sa vada adevarul?

  • UNGUROIU FLORENTINA spune:

    EU SINT ALERGICA LA VACCINURI.DAR FACUTE INTRO CANTITATE MAI MICA SI DE MAI MULTE ORI DA REZULTATE.SURPRINZATOR AVEAM PROBLEME CU TOATE INCHEETURILE DIN TOT CORPUL SI DUPA A DOUA ZI DE LA VACIN STAU FOARTE BINE.BA CHEAR MA SIMPT MAI BINE CA INAINTE.EU AM FACUT FAIZER

  • Unul spune:

    Stai foarte prost , în schimb , la gramatică! Pune mâna pe Gramatică , moimo , și lasă comentariile tâmpite !

  • Elia spune:

    Raspuns pentru Ciprian: Vaccinatii pot lua virusul și de la cei nevaccinati. Problema e că majoritatea vaccinatilor fac o formă ușoară de boală sau sunt asimptomatici. Mulți dintre ei nu știu ca sunt purtători de Covid, deoarece se simt ok. Asta scrie și în articolul de mai sus dar tu ai înțeles ce ai vrut sau ce ai putut pricepe.
    Iar dacă tot vrei să vezi cu ochii tăi care este treaba la ATI, lasă naibii ideea cu Comisia Populară de Control (că numai la a fi sefi si controlori aspirăm noi, rumânii) și vino să muncești ca voluntar într-un spital Covid.
    Te țin ficații și tăria de caracter să faci asta?…

  • Un altul spune:

    Bravo Elia, antevorbitorii tai nu vor putea fi convinsi nici macar cu toate argumentele din lume cum se spune…asta e, intotdeauna am fost atotstiutori gen „stiu eu mai bine” chiar daca oameni cu o vasta experienta in domeniu ne explica ce si cum, clar nu ne facem bine🤦‍♂️

  • Ionut Spataru spune:

    Atunci vino la mine unde lucrez , la o fabrica de mobilier , sa ridici toata ziua foi de pal , si sa stai in frig , Foaia de pal daca nu stii , are 2800 mm cu 2070 mm , si groasa de 18 mm , deci e o placere sa tot ridici asa ceva

  • IORDACHE LARY spune:

    HAI SĂ LĂSĂM POLEMICILE…SĂ NE FOCUSĂM PE URMĂTOAREA IDEE : VACCINAT SAU NEVACCINAT ( SUNT VACCINAT, NU DIN CONVINGERE CI OBLIGAT ) SUNTEM ÎN ACEEAȘI BARCĂ , IAR POSIBILITATEA INFECTĂRII ȘI ÎMPRĂSTIERII E EGALĂ DE AMBELE PĂRTI, IAR PERICOLUL DE A FACE O FORMĂ GRAVĂ E LA FEL. VACCINUL E CLAR CĂ NU E VACCIN ( NU-S TÂMPIT SĂ CRED ASTA ) ARE MAI DEGRABĂ ROLUL DE A NE TÂMPI , A NE FACE CREIERUL NETED ,ȘI SĂ NE SUPUNEM ORBEȘTE DICTATURII ASTEIA ASA ZIS MEDICALE. SUNTEM IMBIATI LA VACCINARE CU MICI ȘI BERE, CU BONURI VALORICE , TOMBOLE …PĂI TE VACCINEZI PTR. TINE SĂ FACI ANTICORPI ,BUN , DAR DACA AI , LA CE SA MAI FACI VACCINUL? TESTUL DE ANTICORPI E SCOS DIN CONTEXT…VĂ DATI SEAMA CĂ-I UN NONSENS ? SAU MAI BINE ZIS ALTU-I SCOPUL ! VREI NU VREI DACĂ MAI AI O CIRCUMVOLUTIUNE PE CREIER , ÎTI APLECI ATENTIA ȘI SPRE ASA ZISELE TEORII CONSPIRATIONISTE CARE S-AU ADEVERIT 100% PÂNĂ ACUM…AȘA CĂ GÂNDIȚI-VĂ BINE INAINTE DE LUAREA ORICĂREI DECIZII ( injectarea asta numai act medical pentru sănătate nu e ) DE CARE DEPINDE VIITORUL VOSTRU SI AL COPIILOR VOSTRI…ASA SĂ NE AJUTE Dumnezeu…

  • Radu spune:

    Bravo domnul Ciocanea dar nu pentru ce ați spus ci pentru modul cum gestionați situația la Ati Mioveni. Dați o șansă reala la viață lucru de care mulți oameni în țară nu au parte, continuați ceea ce faceți că o faceți excelent și lăsați politica.

  • Ion spune:

    Locul care l-ați obținut la Mioveni cu ajutorul politicului îl meritați cu desăvârșire și nu trebuie sa lingusiti pe nimeni. Vedeți oameni buni de ce tac doctorii din România? Doctor militar cu rezultate foarte bune constrâns de împrejurări sa indruge baliverne.

  • Raluca spune:

    Bună seara,am tot respectul și țin sa ii mulțumesc domnul doctor Ciocanea și domnul doctor Nedelcu,care mi-au salvat soțul și au făcut tot posibilul sa își revină din trauma suferita. Soțul meu a fost victima unui accident rutier a ajuns la spitalul județean Pitești cu șanse de a trai de 15%,dar datorita devotamentul acestor doctori acum este acasă alături de familia nosta. Va mulțumesc

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3