EcoMoto 930×122

EFECTELE_SARII

Cum profităm de efectele terapeutice ale sării?

Este cunoscut faptul că sarea consumată în exces are efecte dăunătoare asupra organismului.

Aceste efecte pot fi explicate astfel: în interiorul corpului nostru se găsesc, printre altele, şi electroliţi al căror nivel trebuie menţinut constant. Un consum ridicat de sare va determina un dezechilibru al acestui nivel, manifestat prin nevoia de a consuma lichide. De asemenea, eliminarea sării din alimentaţie nu este corectă, pentru că duce la scăderea aceluiaşi nivel al electroliţilor, responsabili cu menţinerea funcţiilor de bază în organism.

Pe lângă utilizarea cea mai frecventă a acesteia, adică pentru condimentarea mâncării, sarea mai poate fi folosită şi ca remediu pentru diferite afecţiuni.

Astfel, masând cu sare zona unei înţepături de insectă, aceasta va calma durerea şi senzaţia de usturime va dispărea. Sarea ajută la hidratarea foselor nazale şi la eliminarea mai eficientă a fluidelor. Chiar dacă în farmacii există diferite produse care conţin acest ingredient, decongestionarea căilor respiratorii se poate face şi prin dizolvarea a trei linguri de sare într-un pahar cu apă caldă. După ce amesteci, inspiră aburul rezultat şi scapă astfel de fose nazale înfundate!

În combinaţie cu bicarbonat de sodiu, sarea albeşte şi curăţă dinţii. Amestecă 1/3 sare cu 2/3 bicarbonat de sodiu şi aplică apoi cu ajutorul periuţei de dinţi sau chiar cu degetul. Astfel vei obţine, pe lângă albirea naturală a dinţilor, şi îndepărtarea microbilor responsabili de respiraţia urât mirositoare. Sarea poate fi folosită şi în tratarea durerilor în gât, dar şi pentru revitalizarea tenului îmbătrânit, prin amestecarea acesteia cu o lingură cu ulei de măsline şi un gălbenuş de ou. Amestecul astfel obţinut se aplică pe faţă, iar după curăţare tenul va căpăta un aspect proaspăt.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3