- Publicat de: Madalina Iordachita
- 22-03-2023, ora 13:02
- Știri
Firmă de catering care livra mâncare în școli, închisă de Protecția Consumatorului
O firmă care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 școli și instituții din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu, a fost închisă temporar de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în urma unor nereguli descoperite.
Citiți și: Înfiorător! Și-a omorât copilul într-un accident rutier intenționat!La operatorul economic a avut loc o acțiune de control, în urma primirii unei sesizări de la un consumator.
„Comisarii CPCMB au constatat că aspectele sesizate se confirmau și au aplicat următoarele sancțiuni:
Citiți și: Un nou virus periculos se răspândește în România– amenzi contravenționale, în valoare de 10.000 lei
– avertisment
– oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme
– oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.
Neregulile constatate au fost următoarele:
– folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf, gheață în strat masiv
– utilizarea bureților de sârmă pentru vase, coșuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv
– folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv
– lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire
– lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat
– schimbarea stării termice a produselor din carne
– depozitarea produselor de panificație în directa prezență a razelor solare
– păstrarea preparatelor finite calde neacoperit, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf
– existența pereților, a tavanului și pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate și plăci fisurate
– lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu
– depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.”, se arată într-un comunicat de presă al ANPC.