930 x122 grota rece

boli

6 BOLI PE CARE LE POATE ASCUNDE OBOSEALA

Vă simțiți mai mereu obosiți chiar dacă vă odihniți suficient? De vină pot fi anemia, diabetul sau chiar bolile de inimă.

Citiți și: Suferi de aceste boli? Adio, permis! Noile afecțiuni de pe lista actualizată

Anemia: Apare atunci când corpul nu are suficiente celule roșii în sânge care să transporte oxigenul necesar țesuturilor și organelor. Deficiența de fier poate fi tratată cu medicamente, dar și mâncăruri cu un conținut bogat de fier, precum carnea macră, ficatul, peștele, fasolea și cerealele.

Depresia: Această afecțiune se manifestă și prin dureri de cap, lipsa poftei de mâncare și oboseală. Poate fi combătută prin psihoterapie sau medicamente.

Citiți și: Vești proaste despre sănătatea românilor!

Hipotiroidismul: Când glanda tiroidă este puțin activă metabolismul funcționează încet. Hormonii sintetici pot să regleze deficiența.

Infecțiile urinare: În unele cazuri oboseala poate fi singurul semn al infecțiilor urinare. Problemele urinare pot fi tratate cu medicamente, iar oboseala va dispărea într-o săptămână.

Diabetul: În cazul persoanelor cu diabet zahărul rămâne în vasele sangvine, în loc să fie transportat în celulele corpului, acolo unde s-ar transforma în energie. Rezultatul este un corp lipsit de forță, chiar dacă se hrănește suficient. Dacă starea de oboseală inexplicabilă persistă, trebuie să consultați doctorul pentru un test de diabet.

Bolile de inimă: Când oboseala survine în timpul activităților zilnice, cum ar fi curățenia în casă, este un semn că inima nu mai funcționează normal. Schimbările pozitive în stilul de viață, medicamentele și procedurile terapeutice pot controla bolile de inimă și vă pot reda energia. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555×222 deputati- psd
570×90 MAIA