930 pe 122 COSTACHE

stații publitrans

Pitești. După 6 ani, se schimbă stațiile de autobuz! Fostul edil Ionică doarme liniștit!

Pitești. După 6 ani, se schimbă stațiile de autobuz! Fostul edil Ionică doarme liniștit!

Citiți și: Pitești: 6 stații noi de autobuze Publitrans pentru transport metropolitan

Miercuri, 05.04.2023, Administrația Domeniului Public Pitești a demarat lucrările pentru desființarea vechilor stații de autobuz de pe raza orașului, anunță municipalitatea.

După demolarea vechilor stații, în Pitești vor fi amplasate unele noi, moderne.

Această acțiune face parte din proiectul cu finanțare europeană ,,Modernizarea infrastructurii de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat’’.

RUȘINE MARE PENTRU FOSTUL EDIL AL PITEȘTIULUI, CORNEL IONICĂ

Proiectul care astăzi începe încet, dar sigur să se materializeze, nu este unul nou.

Cele 99 stații de autobuz ultramoderne le-au fost promise piteștenilor încă de pe vremea primarului Cornel Ionică, acest proiect datând încă din anul 2017.

Deși fostul edil declara atunci că lucrările de modernizare ar fi urmat să se demareze în primăvara lui 2018 (subiectul, pe larg, AICI), Primăria Pitești a tot continuat să prelungească contractele de asociere şi închiriere a spațiilor din staţiile de autobuz.

Așa se face că proiectul a bătut pasul pe loc.

Astfel, călătorii au fost nevoiți să suporte în continuare condițiile precare și improprii din stațiile de autobuz. Vorbim de mizerie, mirosuri insuportabile și, bineînțeles, reclame peste reclame.

IMAGINI VIDEO DIN ANUL 2017

Așa se prezenta situația în urmă cu șase ani. ePitești.ro a urmărit în de aproape acest proiect de-a lungul timpului, subiectul fiind tratat în zeci de articole.

Regăsiți mai jos doar câteva dintre ele:

(Video/ Foto): Noi stații de autobuz în Pitești

(Video) Interese și mizerie în stațiile Publitrans

Schimbare majoră în stațiile Publitrans

Bâlciul din stațiile de autobuz continuă

Revenind în zilele noastre, astăzi, după atâția ani de așteptare, lucrurile se mișcă. În Pitești, modernizarea din temelii a transportului în comun e ”în floare”. Reamintim că, din luna septembrie a anului 2022, autobuze electrice au început să circule prin oraș.

Primăria Pitești a achiziționat în total 40 de autobuze electrice în baza unui proiect cu fonduri europene. În cadrul acestui proiect au mai fost  achiziționate și 11 stații de încărcare electrică rapidă și 40 de stații de încărcare lentă. Autobuzele au fost furnizate de firma poloneză Solaris. Subiectul pe larg, AICI – Pitești: Autobuzele electrice, de astăzi pe trasee

În prezent, în parcarea Bowling se lucrează de zor. Aici vor exista în viitorul apropiat 54 de stații de încărcare. Joi, edilul Cristian Gentea a fost pe teren și a vizitat șantierul.

Așa arată acum zona parcării Bowling.

 

CONCLUZII

Fostul primar al orașului, Cornel Ionică, pentru ce nu a făcut timp de 4 ani, cât a fost edil (2016 – 2020), nu merită nici măcar să fie portar în Primărie, la deschis și închis uși. Acesta este (încă) consilier municipal din partea PSD, în CL Pitești.

Orașul Pitești, capitala județului Argeș – a stagnat din toate punctele de vedere în mandatul acestuia!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

 • Ionica spune:

  Portar la primarie? Ar fi prea mult pt nea ionica
  Cel mai slab primar din judetul Arges!

 • Marius spune:

  Cel mai slab Ionica Piteștiul are nevoie de strazi asfaltate si de un parc industrial

 • Herascu spune:

  In parculLUMINA sunt 2 WC din plastic pline cu fecale ,celor de la primărie nu le pute că nu vin cu copiii și nepoții în parc.Aceiasi mizerie și în spatele barăcilor celor de la spații verzi .Cred ca se va acoperii gârlă când va. Cădea un copil in ea

 • Alecse spune:

  Ce sa facă in 4 ani, uite s.a gândit și la treaba asta cu stațiile, a făcut proiectele atunci , neavând bani se fac acum !

570 X 90 CUMPANA 3