930×122 CAPRA 5

luminițe

Pitești: Cum arată centrul când nu mai e show. Surprize pe la „colțuri”

Vă mărturisesc din capul locului că am ratat marea deschidere a Târgului de Crăciun și am urmărit, ca și unii dintre voi, live-ul din Piața Primăriei. În schimb, curiozitatea m-a îndemnat să merg în seara aceasta să văd cum arată centrul Piteștiului după show.

Citiți și: Pitești: Centrul orașului va fi lăsat în întuneric timp de o oră

Sunt un mare fan al jocurilor de lumini și al instalațiilor festive, așa încât s-a putea să fiu subiectiv și cârcotaș în cele ce urmează.

 

Citiți și: La Piteşti, Moş Crăciun face afaceri în Piaţa Primăriei

 

Mi se pare că toată „forța” municipalității s-a concentrat în Piața Primăriei, vestită și pentru alte obiective „extravagante” care au captat atenția de-a lungul timpului. Arată bine, ce-i drept, dacă scoatem din peisaj căsuțele din lemn care nu prea se potrivesc cu plasa LED montată sub forma unei cupole. În schimb, îmi place proiecția de pe clădirea Primăriei, inspirată după modelul din Piața Mare a Sibiului.

 

 

Tunelul luminos care face legătura cu zona „Muntenia” are un contrast, respectiv o luminozitate cam mică, dar ar trebui să fiți mulțumiți, fiindcă mai departe – spre Prefectură, este chiar dezamăgitor.

 

 

Tunelul Muntenia – Piața Primăriei (foto sus) și tunelul Prefectură – Muntenia (jos).

 

 

Pare că treaba a fost lăsată neterminată și asta mă duce către străzile adiacente care sunt și mai slab iluminate, ca să nu spun că e aproape beznă.

 

 

Dau exemplu strada Griviței sau Calea București. Acestea nu sunt tot în centrul Piteștiului?! Și Piața Milea este întunecoasă, dar poate că aici a fost lăsat special locul pustiu ca să „investească” și CJ-ul ceva. Deocamdată nu a investit nimic, însă mai e până la Crăciun.

 

 

Și din acest motiv al instituțiilor diametral opuse ca amplasare, dar și cu idei și atribuții diferite (în folosul cetățenilor – așa ar fi normal) se naște eterna discuție „de ce să aruncăm banii pe luminițe, mai bine economii din banii contribuabililor sau investiții serioase”.

Păreri?

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

5 comentarii

 • Mihaela spune:

  E criza….de idei ,de oameni,de respect,de bani…Daca se scumpesc toate in fiecare zi de unde sa mai dea Primaria noastră bani se luminite?Singura bucurie a copiilor a fost luată.De cine? Nu mai contează. Nu mi-a plăcut nimic din ce-am văzut în această seară pe centru, ieri nu ne-am dus pt ca totusi e pandemie,iar distanțarea nu prea era.Poate oamenii mai invata de la altii de prin plimbările dumnealor prin lumea civilizata si le vor face mai multe bucurii copiilor. Succes si multa sanatate tuturor!

 • Nicolae spune:

  Sa vezi ce frumos arata Gavana.Dimineata si seara sunt mii de lumini de la masinile blocate zeci de minute in trafic.

 • Dani spune:

  In Piteștiul nostru nu există târg de Crăciun. Pretenția de a ne asemăna cu Sibiul este aiuristică. Am fost la târgul din Sibiu unde am întâlnit…mulți pitesteni. Primăria noastră se pricepe la pusul de lalele. Atât. Aprinderea puținelor luminite a fost anostă și comunistă după chipul si asemănarea funcționarilor din primarie. Fără un brad dominant – ca la Sibiu. Fără muzică. Degeaba a cântat Paula Seling că nu se auzea mai departe de 10 metri. Lumea care a venit în număr mare se aștepta să intre intr -o atmosferă de poveste, sa vadă altceva pentru că s-a anunțat că vom avea târg ca la Sibiu. Dar au aprins instalația- aceeași din anii trecuți- fără colinde pe fundal, fără un pic de suspans. Banal și dezamăgitor pentru lumea de acolo. Am auzit tot felul de comentarii. Dle primar, cine vă spune că a fost bine, vă minte si vă linguseste. Poate la anul reganditi acest eveniment într-un mod care să-i sublinieze importanta- de a bucura si uni oamenii in acelasi loc.

 • Narcisa spune:

  Sub cupola din Sibiu este un patinoar nu casute … casutele sint pe margine. Au loc spectacole pe patinoar aproape in fiecare seara. Este bine ca s-au inspirat din Sibiul de poveste sau mica Viena. Aglomeratia parca a vrut sa le faca in ciuda tuturor masurilor de restrictie impuse de pandemie si pe placul virusului. De precizat ca macar au inteles sa poarte masca… Am vazut putine persoane fara masca. In multe capitale doar centrul este iluminat in rest bezna … pentru situatia actuala de pandemie este de ajuns. Cu tot necazul care a venit peste noi mai avem puterea sa ne bucuram ceea ce inseamna mult …

 • Cornel Costica spune:

  Un oras de doi bani a devenit orasul nostru..plin centrul de fel si fel de personaje cu clase mai putine decat trenul. E un jeg total. Multumim PSD pentru guvernarea de calitate.

570 X 90 CAPRA 3