Donaris 930 x 122

autoturisme

Aceste mașini vor fi interzise. Decizia va intra în vigoare!

Aceste mașini vor fi interzise. Decizia va intra în vigoare!

Citiți și: ,,Șmecherul” din BMW surprins cu numere modificate cu însemnele unei asociații de polițiști

Potrivit unui regulament adoptat recent de Consiliul Uniunii Europene și care va intrat în vigoare în cel mai scurt timp, standardele de performanță privind emisiile de CO2 pentru autoturisme și camionete noi vor fii mult mai stricte față de cum sunt în prezent.

Astfel, potrivit regulamentului proaspăt adoptat, producătorii auto vor trebui să reducă, până în 2035, cu 100% emisiile mașinilor produse, adică, practic, să le elimine.

Citiți și: Cresc salariile! Comisia Europeană oferă noi detalii despre anul în care va avea loc schimbarea

Într-o altă ordine de idei, începând cu anul 2035, va fi imposibilă vânzarea de noi autoturisme dotate cu motoare ce folosesc combustie internă pentru a funcționa, respectiv cu motoare pe benzină sau motorină. Este evident faptul că limitările se vor aplica doar la vânzarea de mașini noi, nu și la vânzarea celor uzate, produse înainte de 2035.

Comisia Europeană va trebui să publice, până la sfârșitul anului 2025, un raport pentru a evalua progresul către mobilitatea rutieră cu emisii zero, potrivit Playtech.ro.

De asemenea, Comisia Europeană va monitoriza și va raporta anual decalajul dintre valorile limită de emisie și datele reale privind consumul de combustibil și energie, în scopul de a ajusta, începând din anul 2030, media emisiilor de CO2 a producătorilor.

Eco moto 555×222

Comentarii

15 comentarii

  • Muresan Doru spune:

    Prostii! Mari de tot!… Doar pe măgării le stă mintea celor ce conduc astăzi, din greșeală, așa zisa U.E. Imposibil de aplicat asemenea aberații…Iar impactul economic, social, etc. ar fi catastrofal pt cetățenii uniunii. Dacă va mai exista „uniune” până la data menționată(2035). Eu cred că nu, cel puțin nu în acest format.

  • Toanca Gheorghe spune:

    Economia e.u.va cădea în cap,iar fiecare țară va rămâne cu ce are în toate domeniile, să vedem cu ce mai rămânem noi,la așa guvernanți

  • Augustin Tiberiu orban spune:

    Fum You UE cu Ursula ta….

  • Cris spune:

    Pai nu ziceau că au bătut palma greii (printre care Germania) sa mai poată produce și dupa 2035 din cele care pot utiliza combustibilii sintetici ?
    Adică unii fraieri,care au oprit deja de cel puțin un an dezvoltarea motoarelor termice(și au desființat chiar acele birouri de cercetare/dezvoltare/testare) investesc in electrice ca sa respecte iar șmecherii umbla cu cioara vopsita (cum au umblat și cu afumătoarele măsluite si au plătit amenzi și despăgubiri doar in SUA) ?Sănătatea europenilor nu contează vad…sau iarăși banii sunt mai importanti.Sa nu mai zic că din câte am înțeles producerea comb sintetici este foarte poluanta și ea,sa nu mai zic ca tot ce arde tot va polua cu ceva !Iar biocombustibilii din porumb iau oamenilor hrana de la gură și sărăcesc solurile inca cat de cat fertile…
    Se știe de doi ani de termenul limita 2035 și oricum se vorbește de vreme buna (atâta timp cât producători serioși ca Renault au in serie de cel puțin 10 ani mașini electrice) deci aveau un total de cel puțin 20 ani la dispoziție să se pregătească (și producătorii de componente,și autoritățile cu infrastructura și producătorii auto).Mai lasati-ne cu vrăjeala cu șomajul că așa ziceau și aia de confecționau trăsuri și hamuri ori potcoave pt cai acu 100 de ani,că automobilul va falimenta societatea… Nu vedeți că azi vin puțini tineri din urmă și aia vor să muncească doar la birou sau deloc ?Multi dintre noi in 20 ani vom fi oale și ulcele …Avem OBLIGATIA ,pt generațiile viitoare (așa cum vor fi ele) sa păstrăm o planetă locuibila.Cat de imbecili sa fim sa mergem în 2023 cu fumegatori sub €3 sau chiar mai sus (măsluite de grupul VW că majoritatea sunt chiar nonEuro, la nivelul tehnologic de acu 30 de ani) ,sa vezi fum gros in spatele tau dar sa ai un telefon de ultimă generație în buzunar,mai scump ca mașina și să nu-ți pese (de la șofer om simplu si pana la politician) de copii și nepoții tai ?
    Suntem săraci dar și prosti și leneși(cu bicicleta nu mergem,nu facem piste,etc) da de băutură,păcănele și alte prostii avem bani…Sa va vad cum va veti uita in ochii copiilor când nepoții va vor fi prin spitale sau acasă ,pe un pat de moarte cu tubul de oxigen și alte fire pe ei !
    O lume de cretini !

  • marin spune:

    Deci daca cumparam aviosne americane vechi de 35 de ani si tancuri de 25 de ani sant bune iar masina mea veche de 25 ani nu mai e buna?

  • Dragomir spune:

    UE,defapt ce inseamna?
    O mare gașca de hoți s-au pus la cașcaval iar nou restul Trebuie sa fim sclavi.
    Cel mai bine ar fi ca aceasta structură creeata de SUA,sa dispară odată dracului noi nu avem nevoie de UE.

  • Bebe Seitan spune:

    Să ne mai lase în pace,comisia Europeană. Vor să interzică motoarele termice în Europa, dar vând toate rablele în Afica,America de Sud,etc. Continentele astea,nu sunt tot pe Terra???

  • Ovidiu spune:

    Mai bine sa vedem ce facem cu mașinile vechi poluante și cu arderile ilegale de deșeuri.
    Mașinile noi deja sunt nepoluante.
    Iar CO2 producem toți…inclusiv la fiecare respirație…

  • Ionascu Valentin spune:

    Dacă tot vor sa scape de emisii 100 % sa introducă în fabricație mașinile pe hidrogen nu electrice care au baterii consumabile …

  • Valentin Stan spune:

    Masina electrica cu schimbator manual se gaseste?

    Eu sunt sofer, nu stie masina sa schimbe cum stiu eu!

    (pamflet)

  • ion.ion spune:

    Vor fii sau vor fi?

  • Felix Mihai spune:

    Oameni buni,gândiți si la următorul aspect. Pana ajunge produs final o masina electrică, nu polueaza fabrică respectivă? Nu mai polueaza când circuli,corect până aici. Dar un alt aspect, pomii si plantele din natura absorb CO2. Este vorba de fotosinteza. Bateriile masinilor electrice cand vor iesi din uz ce se va face cu ele? Sau iarasi vom fi groapa de gunoi a Europei,noi si bulgarii. Marele poluator al planetei este industria. Se incurajeaza consumerismul, nu produsele de calitate. Deschideți bine ochii, se vrea să ne închinăm la cultul verde, în detrimentul oamenilor. Nu contest că mașinile actuale nu polueaza. Dar 85% polueaza industria si mașinile 15%. Este praf in ochii noștri. Știre dată tot de media coruptă și cumpărată de anumite interese. Aduceti-va aminte când s-a vrut să se vândă mașini diesel, că sunt mai eficiente etc,s-au vândut mai multe din acestea decât cele pe benzină. Acum se dictează pe piata mașinile electrice. Aveti grija e doar o politică de marketing pentru a se face bani. Nu suntem salvatori planetei cum ne fac să credem marii bogați ai lumii acesteia.

  • Ion spune:

    Fără PSD,și PNL,votați schimbarea.33de ani de jaf ,ajunge.

  • Alex Mici spune:

    Acceptand aceste idei de ka UE,produse de imbecili iliterati si ignoranti dovediti ca sunteti si iliterati si absolut ignoranti.
    Cretinozauri absolut decetebrati,lasi si slugoi!

  • Claudiu Iliescu spune:

    Pana la incalzirea globala poate vine „iarna de la Putin” cu „fulgi” de plutoniu…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90