New Profesional Consult 930 x 122

armata

Acțiune a armatei la Pitești. Ce au făcut militarii a uimit lumea

Acțiune a armatei la Pitești. Ce au făcut militarii a uimit lumea

Citiți și: Armata face recrutări!

Ziua de 8 noiembrie este specială pentru Garnizoana Pitești. Este ziua în care atât conducerea unității militare cât și cei cu grade inferioare se adună laolaltă. Pentru o acțiune inedită.

Sărbătoare

Ieri creștinătatea ortodoxă i-a prăznuit pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Iar biserica din incinta Garnizoanei Pitești și-a sărbătorit hramul.

Citiți și: Halucinant! Copiii cu un părinte mort nu vor mai fi orfani! Statul vrea sa le taie banii!

O zi aparte

Credincioșii din cartierul Trivale au luat cu asalt locașul de cult chiar la răsăritul soarelui. Cu greu și-au făcut loc ofițerii și conducerea unității militare. Slujba a fost săvârșită de un mic sobor de preoți în mijlocul căruia s-a aflat părintele Gheorghe Matei, preot-militar.

500 de pachete

Biserica fiind prea mică, multe cadre militare au ascultat slujba de afară. Tot aici a fost instalat un cort. Pe mesele lungi erau înșirate aproximativ 500 de pachete consistente cu alimente din care nu a lipsit peștele. Ortodocșii îl consumă în Postul Crăciunului de fiecare data când e ,,dezlegare la pește”.

Ordine și disciplină

După finalul serviciului divin, a urmat un moment delicat. Cel al împărțirii pachetelor. O acțiune care la alte parohii se transformă în adevărate ,,lupte” ale bătrânilor pentru a prinde darul din partea bisericii. Ieri însă, la locașul de cult al Garnizoanei, ordinea și disciplina au fost desăvârșite.

Strategia… blândeții

Acțiune a armatei la Pitești. Ce au făcut militarii a uimit lumea

Întreaga acțiune s-a desfășurat sub privirile vigilente ale militarilor care s-au coordonat perfect. Mulțumea s-a supus rigorilor și fiecare credincios a stat liniștit la rând.

Oamenii au fost mirați de felul în care au organizat cadrele militare acțiunea.

Militarii s-au plasat strategic, i-au ajutat pe bătrânii neputincioși și pe mamele cu copii mici. Fiecărui credincios i se vorbea cu blândețe pentru a-i fi mai plăcut timpul de așteptare la rând.

 

Milă pentru orfani

Alimentele, paharul cu suc, dar mai ales atitudinea militarilor au fost pe placul credincioșilor care au dat slavă celor doi Arhangheli, Mihail și Gavriil, ocrotitori ai bisericii și ai Garnizoanei Pitești.

Iar preotul-militar Gheorghe Matei le-a mulțumit tuturor pentru prezență și i-a asigurat că din micile lor donații lăsate în ,,cutia milei” va pregăti multe pachete cu alimente și pentru orfanii din Pitești.

Așa cum a procedat în fiecare an după binecuvântata zi de 8 noiembrie.

Foto principal: Arhivă/Descripitv

Eco moto 555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Vasile spune:

    Doamne ajută AMIN

  • Mihai spune:

    Cand Hramul unei Biserici este miercuri sau vineri,indiferent de perioada,se manaca peste!

  • Ion Panait spune:

    Felicitări preoților militari și comandanților structurilor militare din Pitești care i-au ajutat! Înțeleg că multora li se pare ceva extraordinar ! Armata este și va rămâne „bratul înarmat al poporului” indiferent de cât de mult vor fi umiliți și cât de mult vor încerca politicienii să dezmembreze această alianță. Nu va lăsați umiliți și păcăliți! Armata mai are valori care să ajute poporul român! Dumnezeu sa ne ajute!

  • Lica spune:

    Armata e cu noi,a fost și va fi mereu cu poporul,cinste vouă, Doamne ajuta.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3