Donaris 930 x 122

ambasador

Ambasadorul Danemarcei a venit la Pitești

Astăzi, 16 iunie, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții municipalității piteștene și delegația condusă de către Excelența Sa Ambasadorul Danemarcei în România, Søren Jensen.

Citiți și: Vizită a ambasadorului palestinian la Pitești

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a răspuns cu interes inițiativei ambasadei Danemarcei la București de a descoperi, împreună cu echipa executivului Primăriei Pitești, noi oportunități de colaborare.

 

Citiți și: AMBASADORUL CHINEI, CETĂȚEAN DE ONOARE ÎN MIOVENI

 

Discuțiile dintre edilul Piteștiului și Excelența Sa, ambasadorul Søren Jensen, cărora li s-au alăturat cei doi viceprimari, Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu, administratorul public Lucrețiu Tudor și echipa Serviciului de dezvoltare și managementul proiectelor, au vizat domenii precum: îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, promovarea energiei regenerabile, modernizarea rețelelor de încălzire centralizate și reforma administrației publice, inclusiv prin digitalizare, domenii în care experiența daneză poate ajuta la eficientizarea eforturilor și poate oferi acces instantaneu la soluții de ultimă generație.

 

 

Danemarca a devenit, în ultimele decenii, lider mondial în tranziția către o economie mai verde și sustenabilă, precum și în ceea ce privește eficientizarea administrației publice, a educației și a asistenței medicale. Provocările ridicate de depășirea efectelor pandemiei asupra economiei, inclusiv prin intermediul fondurilor de redresare ale UE, cu alocarea reflectată în Planul Național de Redresare și Reziliență, oferă o premisă unică pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare și îmbunătățire a calității vieții cetățenilor, iar potențialul remarcabil de dezvoltare al zonei argeșene poate beneficia de ajutorul experienței daneze.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3