930×122 CAPRA 5

ambasador

REUȘITĂ FABULOASĂ PENTRU UN ARGEȘEAN

Reușită fabuloasă pentru un argeșean. Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, de fel din județul Argeș, a fost ales preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni la ONU, informează un comunicat al misiunii permanente a României la Naţiunile Unite.

Citiți și: Președinte nou la FC Argeș! Cine vine

Evenimentul a avut loc la sediul Misiunii Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) din New York.

Este pentru prima dată când un ambasador român este ales în această funcţie în cadrul comunităţii diplomatice francofone la ONU. Comunicatul citat apreciază că este vorba de o recunoaştere a contribuţiei României la promovarea valorilor francofoniei, precum şi a activismului şi vizibilităţii Misiunii Permanente a României la ONU.

Citiți și: Vizită a ambasadorului palestinian la Pitești

OIF numără 57 de state membre cu drepturi depline, trei state asociate şi 20 de ţări cu statut de observator. România a obţinut statutul de membru cu drepturi depline al organizaţiei în 1993.

(Foto: Capital.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90