Donaris 930 x 122

coronavirus

ANUNȚ OFICIAL DE MAXIM INTERES PUBLIC DESPRE PIEȚELE DIN PITEȘTI

Piețele agroalimentare din Pitești ale municipalității rămân în continuare deschise (și după cea mai recentă ordonanță militară), precizează pentru publicația noastră viceprimarul Sorin Apostoliceanu. Apostoliceanu adaugă că pe viitor situația s-ar putea sau nu schimba în funcție de măsurile pe care le vor lua autoritățile centrale pe fondul pandemiei de coronavirus.

Citiți și: În Pitești se întrerupe curentul electric! Zone afectate

La rândul ei, Asociația Administratorilor de Piețe din România transmite printr-un comunicat de presă: “Asociația Administratorilor de Piețe din România a luat decizia de a ține deschise piețele agroalimentare după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020.

Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete și sănătoase, produse în România.

Citiți și: Exclusiv. Pitești: Director, pensionat din Poliție! Cine îi ia locul

Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă, pentru că altfel producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază.

Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului, declară Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.

Pe lângă spațiile destinate producătorilor locali, vor rămâne deschise cele în care se desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități. Am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane, precizează Ioan Teodor Birț”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3