New Profesional Consult 930 x 122

bandă de circulație

Pitești: Îi paște falimentul! Comercianții din zona Nord – Argintex sunt disperați!

Pitești: Îi paște falimentul! Comercianții din zona Nord – Argintex sunt disperați!

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Administrația municipală a început demersurile pentru înființarea unei benzi în plus de circulație pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești în zona intersecției semaforizate cu strada Mircea Eliade pe sensul de mers spre Bascov.

18 locuri de parcare din dreptul unor magazine dispar, iar carosabilul a fost deja delimitat de trotuar prin stâlpișori, astfel încât mașinile să nu poată parca pe trotuar.

Citiți și: Se construiește în neștire în Pitești! Apare un bloc nou lângă Lidl

Comisia de Circulație – a decis

Despre acest subiect, ePitești.ro a scris pe larg, AICI – Pitești. Decizie favorabilă privind dispariția celor 18 locuri de parcare din Nord

Zona este una aglomerată, iar decizia lărgirii cu o bandă a bulevardului este justificată de „îngâtuirea” traficului prin faptul că una dintre benzi este blocată deseori de mașinile care fac stânga spre Spitalul Județean de Urgență.

Conform hotărârii Comisiei de Circulație a municipiului, „în zona intersecției semaforizate cu strada Mircea Eliade se propune eliminarea locurilor de parcare de pe partea dreaptă a direcției de mers către Bascov dintre cele două treceri pentru pietoni de la numerele 50 și 68, rezultând astfel trei benzi, două pentru înainte și una dedicată pentru efectuarea virajului la stânga spre Aleea Spitalului”.

Măsura îi nemulțumește însă profund pe comerciații din zonă, aceștia temându-se că le vor scădea veniturile și chiar ar putea să puna lacătul pe afacerile pe care le au de ani de zile în această zonă!

Alt exemplu, problemă asemănătoare

O astfel de nemulțumire a apărut și când autoritățile locale au instituit sens unic pe strada Liviu Rebreanu din Găvana, comercianții trezindu-se că li s-au înjumătățit clienții și vânzările – Detalii, AICI – În Piteşti, sensul unic din Găvana duce spre faliment. Patron: „Ne-au nenorocit complet!”

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile și în cazul magazinelor de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Una peste alta, fluidizarea traficului este una dintre priorități într-un Pitești supra-aglomerat cu mașini, dar în egală măsură trebuie găsit un echilibru pentru a nu fi efactate activitățile economice, mai ales în această perioadă de criză profundă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

11 comentarii

  • Meh spune:

    Cocioabele alea nu ar trebui sa existe oricum. Ne fac de ras orasul. Sunt neschimbate de 20+ ani. 0 investitii in imagine. 0 civilizatie.

  • Mihnea spune:

    Parcari subterane sau supraterane…Banii merg la fotbal sau in salarii babane

  • Sorjn spune:

    Strada pare a targ cu covoare biciclete jucarii haine expuse pe o strada unde circulatia si traficul rutier e prea mare si au parcare la kaufland pana la urma .

  • X spune:

    Este foarte bine ca se largeste strada , iar acele magazine, chioscuri etc , sunt de ras! Arata ingrozitor de urat! Din cauza lor strada pare un iarmaroc si nu strada de oras.

  • Costel spune:

    Nu știam ca comercianții aia ( scuzați cacofonia) și-au cumpărat și parcare. Sa facă bine sa dărâme cocioabele alea și sa facă locuri de parcare pe proprietatea lor. Carrefour sau Auchan cer locuri de parcare pe domeniu public? Mai avem sa punem pompele de benzina in locurile de parcare.
    Ala e un talcioc, unde se face frauda cât cuprinde, unde dacă ceri bon se uita la tine la ca ozn-uri, etc.
    Primăria ar trebuie sa zboare inclusiv toate produsele expuse pe trotuare de genul asta de comercianți. La noi, toate gheretele au întinse pe trotuar fel și fel de produse.

  • Neam de Traista spune:

    Wow, nu mai poate romanul sa cumpere de la cotețele astea ca parchează 30 de metrii mai încolo si oboste mergând câțiva metrii pe jos.
    Numai în Romania trebuie sa cobori din mașină direct în magazin. Numai în România la supermarket parchează țăranii ( a se citii cocalarii) pe locuri de persoane cu dizabilități, însă abia apoi am realizat ca handicapul mintal e cel mai grav, iar ei își recunosc impotenta neuronala.

    Recomand pt acest tip de magazine sa se inventeze doua benzi de parcare, sa nu obosească piciorușele clienților, de asemenea la semaforul nou instalat în zona sa punem și câte un ATM bancar sa scoată clienții bani cash (sau cum zic unii : numeral) sa poată plati la mall-urile alea de biciclete și covoare ( prietenii știu de ce).

  • Serena spune:

    Magazinele respective sunt foarte bune. E bine ca se largeste strada, dar trebuie gasita si o solutie de parcare pentru clienti. Ca nu poti sa parchezi la kaufland si sa te cari cu covorul pana acolo. Si la Argintex cand mergi e greu sa gasesti parcare.

  • Ursu spune:

    Pai si la Argintex gasesti covoare, de ce ar fi necesare cocioabele din bulevard!? Trebuie desfintate, romanu tot va opri(blocand circulatia), sa se mute la Jhon ,sant destule standuri libere

  • Popescu Anca spune:

    1. „UNORA”, le tot sta FOTBALUL IN GAT.( sau mai bine zis cine „conduce fotbalul „)
    Ce aveți „domnilor” ,de tot va legați de fotbal?
    Când juca „PRINTUL DIN TRIVALE era bine?( sau ești prea „mic”, ca sa-ti aduci aminte ce era atunci pe stadion )Se mai vorbea pozitiv și de orășelul noastru.
    Poate …cine știe, se va naște un alt DOBRIN….
    2. Iar COCIOABELE acelea ,ar fi cazul sa „ne mai civilizam „și noi puțin.
    Prea multa „ingramadeala” din anii ‘
    ’80.
    Numai bine!😊

  • Mii Shu spune:

    Parcare exista . Kaufland. Eu am parcat si am facut vizita medicala la policlinica din piata gavana . Masina a stat ceva timp si nu s-a intamplat nimic .In legatura cu buticurile din complex . Se poate plati doar cu cash . Am cumparat material pt fotolii , canapea circa 900 lei . Am fost nevoit sa caut ATM . ANAF-ul cred ca nu stie ca exista .

  • Roxil spune:

    Chiar asa. A făcut scandal …ca rămâne fără clienți. Conduc mașini de 70mii da nu au plătit de când funcționează impozit pe profit. Au un angajat cu jumătate de norma și vezi doamne scade bugetul la primărie.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3