New Profesional Consult 930 x 122

amenda

Când ai Porsche și tupeu, codul rutier și bunul simț nu există!

Când ai Porsche și tupeu, codul rutier și bunul simț nu există!

Citiți și: Atenție, șoferi! Se dă amendă pentru așa ceva!

În tumultul cotidian al traficului din Pitești, o situație scandaloasă a fost surprinsă și împărtășită cu redacția noastră printr-un mesaj primit pe numărul de 📲 WhatsApp, 0730 971 621.

Imaginile arată comportamentul sfidător al unui șofer de Porsche, un vehicul de lux evaluat la zeci de mii de euro.

Citiți și: Hoațele care au furat ziua, în amiaza mare, și-au primit pedeapsa

Conducătorul auto își „face de cap” într-o zonă aglomerată a orașului.

Este vorba despre intersecția din Nord, care leagă bulevardul Nicolae Bălcescu de strada Mircea Eliade.

Zona este cunoscută sub numele de varianta Găvana.

Această intersecție, deseori punctul aglomerării și al încălcărilor regulilor de circulație, a fost anterior subiectul unei analize în publicația noastră, ePitești.ro.

În urma reportajului nostru și a reacției prompte a Primăriei, care a extins durata semnalului verde pentru virajul la stânga spre Mircea Eliade, situația s-a îmbunătățit semnificativ.

Toate detaliile, AICI – Pitești. Jale mare în Nord și mulți șoferi cu tupeu, sfidători

și, AICI – Nordul Piteștiului „respiră ușurat”! Problemă imensă, rezolvată

REVENIM 

Cu toate acestea, filmarea primită ieri expune un caz flagrant de indisciplină rutieră.

Este vorba de tupeu, de „nu mă interesează”!

Șoferul Porsche-ului se încadrează necorespunzător! Ignorând linia continuă, schimbă banda de circulație tăind calea conducătorilor auto corect încadrați, în drum spre varianta Găvana.

Incidente de acest fel sunt, din păcate, o prezență constantă, mulți șoferi preferând să ignore regulile în detrimentul celor care aleg să respecte codul rutier.

În urma acestui eveniment, am solicitat un punct de vedere oficial din partea Poliției Argeș, care ne-a informat că astfel de manevre pot fi sancționate conform Articolului 101, alineatul 1, punctul 16 din OUG 195/2002, cu o amendă din clasa a III-a de sancțiuni, valorând între 990 și 1320 de lei.

De remarcat este faptul că pentru o astfel de încălcare, permisul de conducere nu este reținut.

În concluzie, solicităm Poliției Rutiere Pitești să accentueze controalele în astfel de zone fierbinți pentru a descuraja repetarea comportamentelor iresponsabile și a asigura un trafic urban civilizat și sigur pentru toți participanții la trafic.

Poate vi se pare o întâmplare nesemnificativă, însă, de foarte multe ori, din cauza acestor comportamente, mulți șoferi ajung să se certe în trafic, și, chiar ajung la bătaie.

Un caz clar și concret, AICI – Poliţia Piteşti a intrat pe fir. Bătăuşii din trafic sunt căutaţi peste tot

VIDEO BLURAT, AICI:

 

După ce vedeți imaginile video, pot începe comentariile:

„Poate se grăbea!”, „Avea omul o urgență și l-a dat repede la presă”, „Voi nu ați făcut la fel niciodată?”, etc!

Toți ne grăbim. Toți avem urgențe! Nu, nu facem la fel!

Când ai Porsche și tupeu, codul rutier și bunul simț nu există!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

5 comentarii

  • Eugen spune:

    Un alt …, lipsit de educație și bun simț dar cu Porsche! Ăștia cred că regulile de circulație sunt făcute pentru muritorii de rând, nu pentru ei.😡😡

  • andrei spune:

    Este plin orașul de ăștia. Liniile continue sunt respectate doar de prosti. Șmecherii au șoseaua lor și îi doare fix în cot de alți participanți la trafic, cat despre poliție….

  • dorel spune:

    in orasu asta daca nu te misti ceva mai cu „incredere” imbatranesti pe drum. un orasel cu 2 strazi principale , o caruta de semafoare/sensuri giratorii; a reusit sa fie extraordinar de întortocheat! or fi si mute masini (mai sunt si prin alte locuri si mai sunt si multe impozite platite) dar nici nu s-a facut nimic serios pt circulatie (doar semafoare, marcaje peste marcaje-astea cu ceva mai prost ca lavabila si cam atat)

  • dorel spune:

    daca a iesit de la L-uri poate n-a avut cum sa se inscrie pentru stanga.
    oricum e misto acolo (toata zona nord L-uri), pt ca, in general, cei care vin din centru merg spre bascov si cei ce vin de pe calea bascov urca in gavana

  • Pandele spune:

    Circul de 2-3 ori pe zi, prin intersectia mentionata. Nu e zi sa nu vad asa ceva! Dar si invers. Adormiti incadrati pe banda 3 (pentru virat la stanga, pe Mircea Eliade), care vor sa mearga inainte (spre Bascov)!!!
    Si asteapta sa vina verde, blocand minute bune coloana care vrea sa intre pe str Mircea Eliade (la stanga). Claxoane si injuraturi… fara rezultat. Ametitu’ asteapta verde pentru directia lui de mers, tot inainte!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90