930 x122 grota rece

constructii

PITEȘTIUL, SUFOCAT DE BETOANE. CINE ÎNCHIDE OCHII

Că Piteștiul este sufocat de betoane, că se construiește haotic, că minime reguli de bun simț urbanistic nu sunt respectate și că spațiile verzi sunt ignorate de-a dreptul la aprobarea planurilor urbanistice poate constata, simplu, orice cetățean din municipiu care se gândește la viitorul lui.

Citiți și: Argeș. Mișcări pe piața construcțiilor!

Regula e una, realitatea e alta

Din punct de vedere legal, procentul maxim de ocupare a terenurilor se stabilește în funcție de destinația zonei în care urmează să fie amplasată construcția și de condițiile de amplasare în cadrul terenului, astfel încât la fiecare nouă construcție să se asigure un procent minim de spațiu verde.

Citiți și: Șoc pe piața imobiliară!

„Pe o mie și ceva de metri construiți nu există un metru pătrat de spațiu verde”

Că-n practică nu e ca-n teorie se vede cu ochiul liber în Pitești. Construcțiile noi apar ca ciupercile după ploaie, iar autoritățile locale emit pe bandă rulantă autorizații de construire.

O spune chiar un consilier local, care arată cum CL Pitești închide ochii tocmai la acest aspect.

„Acest procent de 25% de spații verzi vă spun eu că nu cred că a fost respectat nici de 2-3% dintre PUD-urile aprobate.

Peste tot pe unde mă duc văd blocuri… Pe Exercițiu, când urci de pe Smeurei, s-a construit un bloc nou. Oamenii de acolo n-au nici măcar pergole… Pe o mie și ceva de metri construiți nu există un metru pătrat de spațiu verde. Potrivit legii, acolo ar fi trebuit să fie 300 de metri pătrați de spațiu verde. Nu există.

Eu consider că ar trebui să fim atenți cu aceste PUD-uri, mai ales în zona centrală, pentru că Piteștiul este sufocat de urbanismul deșănțat din ultimii ani”, spune Narcis Sofianu, consilier local (PNL).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90