930×122 CAPRA 5

salariu

VICELE APOSTOLICEANU: ”CRED CĂ AM SALARIU CÂT ARE O FEMEIE DE SERVICIU ÎN AFARĂ!”

Vicele Apostoliceanu: ”Cred că am salariu cât are o femeie de serviciu în afară!”. Recent v-am prezentat reacția primarului Cornel Ionică atunci când l-am întrebat despre salariul său și convingerea viceprimarului Laurențiu Zidaru că are un ”salariu corect” pentru cât face administrația locală în Pitești.

Citiți și: Politician cunoscut, despre ePitești: „Au cele mai multe vizualizări, deci se poate!”

Am discutat și cu viceprimarul Sorin Apostoliceanu despre același subiect: salariul pe care îl încasează, raportat la salariile celorlalți cetățeni și raportat la rezultatele administrației locale în Pitești.

ePitești: Potrivit informațiilor publice de pe site-ul Primăriei Pitești, salariul brut pe care îl încasați lunar este de 19.000 de lei. Care sunt atribuțiile dumneavoastră pentru acest salariu?

Citiți și: „Pur și simplu v-au călcat în picioare!”

Viceprimar: Este vorba de 11.000 de lei în mână, salariul net, iar ăștia sunt cu 25%, pentru că avem proiecte pe fonduri europene foarte multe și așa este legislația actuală.

ePitești: Și care sunt atribuțiile dumneavoastră pentru acest venit?

Viceprimar – Nu au nicio legătură cu salariul! Părerea mea este că e un salariu normal, cel pe care îl am, salariile mici sunt salariile românilor… Și eu știu foarte bine că avem licitații la care nu se prezintă nimeni și, din discuțiile cu constructorii – pentru că noi avem întâlniri, cu domnul primar, cu toți constructorii – reiese că ei nu găsesc mână de lucru, nici calificată, nici necalificată, pentru că salariile sunt foarte mici.

După cum știm foarte bine, toată lumea pleacă în străinătate pentru că acolo sunt salarii mai mari. Deci, nu am eu un salariu foarte mare, eu am un salariu normal la ce responsabilitate am eu, pentru ce semnez și ce fac. Iar ceilalți au salarii mici, din păcate, și ar trebui să le aibă mai mari, în mediul privat. În mediul bugetar au încercat să repare, să zic așa, pentru că în mare parte s-au reparat de către Guvern.

Dar, repet, nu eu am salariu mare, ceilalți au salarii mici, pentru că în Uniunea Europeană, cu ce salarii sunt la noi, în România, cred că nicio femeie de serviciu (n.r. – din U.E.) nu are ce salariu are un director sau ceva printr-o firmă sau un economist (n.r. – în România). Și în primării sau în alte locuri oricum sunt salarii mai mari ca al meu. Deci, nu este salariul mare!

Iar ca atribuții… da… am foarte multe atribuții! Am Direcția Tehnică în subordine, toate investițiile care se fac în oraș, sunt zeci de licitații care se fac cu drumurile, cu orice altceva.

ePitești: Și când vine vorba despre investițiile care se realizează în Pitești…

Viceprimar – Eu am fost la foarte multe întâlniri. Una dintre atribuții, că tot m-ați întrebat, sunt și fondurile europene pe care le accesăm. Noi luăm, am luat foarte mulți bani de la fonduri europene și o să luăm în continuare, avem proiecte de zeci de milioane de euro, proiecte care sunt pe traseu, să zicem așa, pe toate axele pe care putem să atragem fonduri europene, și autobuzele, și celelalte, avem întâlniri non-stop cu tot felul de agenți economici.

Eu am, nu ca o ambiție, ca o normalitate, să transformăm Piteștiul într-un smart city, pentru că avem toate mijloacele, am avut tot felul de întâlniri cu tot felul de consultanți, să sperăm că o să găsim unul cu care o să facem treabă să atragem din ce în ce mai mulți bani în următorul exercițiu financiar de la Uniunea Europeană. O să se dea bani din ce în ce mai mulți pentru smart city, pentru a ajunge toate orașele, într-un fel sau altul, la același nivel în toată Europa.

Iar legat de bani, v-am spus, eu am un salariu normal, ceilalți au un salariu mic! Suntem în Uniunea Europeană și nu e normal ca în Europa un produs să fie la același preț ca aici, la noi, și noi avem salarii de 2 lei! Cred că salariul pe care îl am eu îl are o femeie de serviciu prin primăriile lor! Știu că și prin Germania, prin Austria 1.500 de euro se dau ca ajutor social sau venit minim la cei care sunt migranți sau au probleme.

Așa că nu salariul meu este mare, salariul mic este la ceilalți, iar Guvernul, prin toate măsurile pe care le-a avut în ultima vreme, și, de exemplu, cu facilitățile din domeniul construcțiilor, asta vrea să aducă, toate salariile la același nivel cu Uniunea Europeană. Sau, oricum, să avem salarii mai mari, să rămână forța de muncă în țară, pentru că sunt bani de cheltuit și nu avem cu ce să facem treabă.

De exemplu, la Școala 13, în Trivale (n.r. – Școala „Mircea cel Bătrân”) noi avem un proiect cu 19 milioane de lei și nu s-a prezentat nimeni, noi am licitat de 3 ori. Și am întrebat și au spus ”Nu avem personal, nu avem cu ce să facem!”. Pentru că cei care sunt buni au început să se ducă spre instituțiile de buget sau în afară. Sunt convins că o să fie din ce în ce mai bine plătiți (n.r. – la privat) și cei care sunt duși în afară se vor întoarce în țară.

ePitești.ro: Vă mulțumesc!

Viceprimar – Cu plăcere!

Ca și în cazul primarului Ionică și al viceprimarului Zidaru, vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile. Noi spunem doar atât: și întrebările considerate de alții nepotrivite pot primi răspunsuri.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90