Donaris 930 x 122

demisie

Agitație la Guvern: Demisie de răsunet! 

Agitație la Guvern: Demisie de răsunet!

Citiți și: Demisie șoc în Consiliul Local Pitești!

Social-democratul Vasile Dîncu a demisionat azi din funcția de ministru al Apărării, ca urmare a declarațiilor controversate privind situația din Ucraina, anunță stiripesurse.ro.

Dîncu spusese că singura șansă de pace ar fi dacă Ucraina ar accepta negocierile cu Rusia.

Citiți și: O argeșeancă ofițer de penitenciar, îndrăgostită lulea de interlopul pe care îl păzea!

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022”, scrie Vasile Dîncu.

Premierul Nicolae Ciucă l-a criticat public pe Vasile Dîncu ca urmare a declarației acestuia, într-o intervenție avută la postul Prima TV, cum că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

Foto copertă: Digi24.ro

Foto interior: G4Media.ro

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

Un comentariu

New Profesional Consult 570×90