NOR CURIER 930X122

alertă alimentară

Alertă alimentară! Produse din magazinele Penny, infestate!

Alertă alimentară! Produse din magazinele Penny, infestate!

Citiți și: Alertă alimentară! Dezastru la Lidl, Penny și Metro: pui contaminat!

Autoritățile de protecție a consumatorilor trag un semnal de alarmă!

A fost descoperită salmonella în mai multe produse de pasăre comercializate de lanțul de magazine Penny.

Citiți și: Alertă alimentară! Un produs extrem de folosit în bucătărie, rechemat de la clienți

Potrivit informațiilor furnizate de stiripesurse.ro, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au identificat această bacterie periculoasă în produsele respective.

Reprezentanții ANPC au dezvăluit că, în urmă cu o săptămână, comisarii Centrului Regional pentru Protecția Consumatorilor București Ilfov (CRPC) au desfășurat controale la societatea Rewe Romania S.A. (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ștefănești, cât și în două puncte de lucru din municipiul București.

Suspiciunea inițială privind infestarea unor produse de pasăre cu salmonella s-a dovedit a fi fondată în urma analizelor.

Au fost prelevate următoarele probe:

– piept de pui cu os și piele, lot 1041203;

– ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203;

– pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, provenite de la producătorul SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea.

Alertă alimentară! Produse din magazinele Penny, infestate!

Salmonella este o bacterie care poate provoca intoxicații alimentare grave, cu simptome precum febră, greață, vărsături și diaree.

Infecția cu salmonella poate avea consecințe severe asupra sănătății, în special pentru copii, vârstnici și persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

În lumina acestei descoperiri, ANPC îndeamnă consumatorii care au achiziționat produsele menționate să nu le consume.

Clienții le pot returna la magazin pentru a primi înapoi contravaloarea sau pentru a le înlocui cu alte produse neafectate.

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90