Donaris 930 x 122

alertă alimentară

Alertă alimentară! Un produs extrem de folosit în bucătărie, rechemat de la clienți

O nouă alertă alimentară a fost publicată pe site-ul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Citiți și: Alertă alimentară! Produse din magazinele Penny, infestate!

Un produs extrem de folosit în bucătărie este rechemat de la clienți ca măsură de prevenție.

Este vorba despre un mix de legume. Concret, informarea de rechemare a fost emisă pentru produsul Ardo Mix 2,5 kg COD, lot 243044, cu dată de expirare 13.02.2025.

Citiți și: O nouă alertă alimentară. Produse cu o substanță toxică, retrase de la raft

Producătorul a inițiat rechemare de la consumatori a produsului menționat mai sus deoarece există suspiciunea potențială de prezență a
alcaloidului solanina în cartoful din mixul de legume WOK .

Din grijă față de consumatori, SC MACROMEX SRI. recomandă clienților care au achiziționat produsele menționate mai sus să NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin din care le-au cumpărat.

Solanina este un alcaloid sterolic toxic. Intoxicația cu solanină se manifestă în principal prin tulburări gastrointestinale și neurologice. Simptomele includ: greață, diaree, emeză, crampe stomacale, arsuri esofagiene, disritmii cardiace, coșmaruri, cefalee, amețeală, prurit, eczeme, tulburări tiroidiene și manifestări inflamatorii și dureroase ale articulațiilor.

Foto principal: descriptiv/ Sursă foto: click.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3