Donaris 930 x 122

subventie

Angajarea acestor persoane va fi subvenționată de stat!

Angajarea acestor persoane va fi subvenționată de stat!

Citiți și: Se dau bani de la stat! Câte 100 de euro de hectar!

Pentru a stimula angajarea victimelor violenței domestice se intenționează, printr-o propunere legislativă adoptată recent la Senat, ca angajatorii să primească o subvenție de la stat în cuantum de 2.250 lei pentru încadrarea în muncă a acestor persoane, conform Avocatnet.ro.

Propunerea legislativă urmărește introducerea în Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă și a persoanelor pentru care a fost emis un ordin de protecție și care nu au putut ocupa un loc de muncă în rândul beneficiarilor de servicii gratuite de formare profesională.

Citiți și: Noi șanse de angajare!

De asemenea, alături de șomerii de lungă durată, cei de peste 45 de ani, cei care sunt unici susținători ai familiilor monoparentale sau tinerii NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională), și pentru angajarea celor pentru care a fost emis un ordin de protecție firmele să poată cere, de la stat, o subvenție în cuantum de 2.250 lei timp de 12 luni.

Suma de bani va fi acordată dacă aceste persoane sunt încadrate cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, existând obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

Pentru a putea accesa aceste beneficii, persoanele pentru care a fost emis un ordin de protecție vor trebui să fie înregistrate ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București.

Detalii, AICI

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90