930 x122 grota rece

amenintare cu moartea

ARESTAT DUPĂ CE A AMENINȚAT CU MOARTEA UN POLIȚIST

În noaptea de 18 spre 19 mai a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la o stare conflictuală intrafamilială, pe raza comunei Bascov.

Citiți și: Doi tineri au evadat din arest!

A amenințat cu moartea un polițist după ce a făcut la fel cu rudele

La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, care a găsit în curtea locuinţei indicate, un bărbat de 29 de ani, domiciliat în aceeaşi localitate, care se manifesta agresiv şi despre care celelalte persoane, membri ai aceleiaşi familii, susţineau că anterior le-ar fi lovit.

Citiți și: CUM ȘI-AU JEFUIT VECINII DOI INDIVIZI DIN HÂRSEȘTI

„În prezenţa polițiștilor, bărbatul a continuat să se manifeste agresiv şi să ameninţe cu moartea pe membrii de familie, fapt pentru care a fost somat să înceteze. Ca urmare a nerespectării somaţiilor, cel în cauză a fost încătuşat. În aceste împrejurări, bărbatul a adresat amenințări cu moartea unuia dintre poliţişti.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

După administrarea probatoriului, de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, în baza delegării de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, precizează IPJ Argeș.

Reamintim că, începând cu ziua de 26 ianuarie a.c., în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale aduse de Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Aceasta modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

Astfel, prin Legea 192 din 2019, sunt publicate, în actul normativ, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei.

Totodată, au intrat în vigoare prevederi mai aspre în situaţia refuzului unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii, precum şi sancţiuni cu un cuantum mărit în cazul repetării unor fapte de adresare de injurii sau tulburarea liniştii locuitorilor în termen de 24 de ore.

(Foto descriptiv: FB Poliția Română)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3