New Profesional Consult 930 x 122

arest

ȘI-A LOVIT CONCUBINA ÎN CAP CU UN OBIECT ASCUȚIT

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ştefăneşti au finalizat recent cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

Citiți și: Argeș. Viață chinuită! Femeie terorizată de propriul soț

„Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 6 mai a.c., un bărbat de 54 de ani (n.r. Daniel C.), din Ștefănești, ar fi lovit-o pe concubina sa, de 51 de ani, cu un obiect tăietor-înțepător, provocându-i leziuni la nivelul capului.

Reamintim că în ziua de 7 mai a.c., după administrarea probatoriului, polițiștii din cadrul cadrul Poliției Orașului Ștefănești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore”, precizează IPJ Argeș.

Citiți și: Argeș: Un bărbat a fost prins de polițiști chiar în timp ce își bătea soția

Ulterior acesta a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Încă un ordin de protecție emis săptămâna aceasta

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și au reținut un bărbat de 54 de ani (Ștefan Ș.), din Mioveni.

„Din cercetări s-a stabilit că, în dimineața de 13 mai a.c., acesta ar fi agresat-o pe soția sa, iar în urma parcurgerii procedurii specifice de către polițiștii care au intervenit la eveniment, a fost emis ordin de protecţie provizoriu, valabil cinci zile”, precizează IPJ Argeș.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cum funcționează ordinul de protecţie provizoriu

În privinţa măsurilor care pot fi luate de poliţişti în situaţiile de violenţă în familie, reamintim că, începând cu 28 decembrie 2018, poliţiştii pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un Ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-politisti.

(Foto descriptiv: ro.internazionale.il)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3